Suomen kiekkoilun alasarjojen puolella, III divisioonassa eteen on tullut hyvinkin erikoisempi tapaus.

24. tammikuuta pelatussa III divisioonan ottelussa kahden minuutin jäähyä korkeasta mailasta kärsimässä ollut pelaaja taklasi yhtäkkiä jäähyaitiosta poistuttuaan tuomaria takaapäin.

Erotuomariraportit kertovat, että pelaaja oli tuomarin kohdatessaan ottanut taklausasennon ja taklannut tätä kyynärpäällä selkään. Tuomari kaatui taklauksen yhteydessä jäähän ja hänellä todettiin lopulta lievä aivotärähdys.

Pelaajan vastine tapahtuneeseen oli myös hyvin, hyvin erikoinen.

– Haistakaa ny huilu. Kusipää luisteli tahalleen takaperin mun päälle ja kaatu. Muka lievä aivotärähdys. Hah. Pää ei tosiaankaan kolahtanu mihinkään. Aivan sama mulle mitä sinne laitatte. Oon jo myyny varusteet. Koko urani aikana en oo ikinä törmänny vastaavanlaiseen kusettavaan ja sairaaseen tuomarin paskiaiseen. Eipä mulla muuta, pelaajan vastineessa kirjoitetaan.

Toisessa vastineessa pelaaja pahoittelee ensimmäisen vastineen käytöstään, mutta syyttää edelleen tuomaria tapahtuneesta.

Lopputuloksena oli 11 kuukauden pelikielto, mikä kattaa koko loppuvuoden 2015.

– Jääkiekkoliitto suhtautuu erittäin vakavasti kaikkeen erotuomariin kohdistuvaa sopimatonta käytöstä kohtaan. Erityisen moitittavaksi käytöksen tekee se että erotuomarin koskemattomuutta loukataan millä tahansa tavoin. Kyseisessä tapauksessa on selvää että koskemattomuuden loukkaaminen on ollut ilmeisen voimakas ja siitä on seurauksena ollut erotuomarin loukkaantuminen. Pelaajan teko ja annetut vastineet osoittavat vakavaa kunnioituksen puutetta peliä ja tehtäväänsä suorittavaa erotuomaria kohtaan, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kommentoi kurinpitoraportissa.

Koko päätös taustoittavine tekijöineen löytyy täältä.

Asiasta ensimmäisenä Suomessa uutisoi Jatkoaika.