NHL:n tähdistöpelin viikonlopun aikana Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin käynnisti jo heti ensimmäisessä tapahtumassa eli ”fantasy draftissa”, jossa pelaajat valittiin joukkueisiin, kampanjan, jossa hän pyrki voittamaan tähdistöottelun sponsorilta Hondalta auton.

Pitkään Ovetshkinin vinkumisille naureskeltiin, sillä venäläissupertähti tienaa hurjan summan rahaa koko ajan, eikä yhden auton saaminen olisikaan täten mikään kovin merkittävä juttu.

Taustalta kuitenkin paljastui täysin toisenlaisen tarkoitus kuin oma etu, sillä Ovetshkin kaavaili koko viikonlopun ajan lahjoittavansa auton 10-vuotiaalle Ann Schaubille, joka kärsii downin syndroomaa.

Ovetshkin ja Schaub kävivät syksyllä sushilounaalla Schaubin pyynnön jälkeen, mikä jätti suuren vaikutuksen venäläistähteen.

Kun Honda kuuli Ovetshkinin aikeista, lähtivät asiat rullaamaan siitäkin huolimatta, vaikka Ovetshkin ei onnistunut nappaamaan autoa missään vaiheessa viikonlopun aikana.

Lopulta Honda päätti lahjoittaa auton Ovetshkinille, joka taas välitti sen Ice Dogs -ohjelman kautta Schaubille.

– Tämä merkitsee paljon. Honda otti yhteyttä agentiini ja he antoivat auton minulle, joten aion sen lahjoittaa Ice Dogsille ja tälle hyvin suloiselle pienelle tytölle, Ovetshkin sanoi NHL.com:lle.

– Idea oli se, että jos Ovetshkin ei voita tähdistöpelin MVP-palkintoa, katsomme, että onko jotain muuta mitä voimme tehdä. Kun kuulimme tästä hyväntekeväisyyskohteesta, mietimme, että kuinka hienoa. Hondalla teemme paljon hyväntekeväisyyttä esimerkiksi nuorten kiekkoilun saralla ja Aleksandrilla on muutama erittäin hieno kohde, joten ajattelimme, että tämä voisi olla erittäin hieno tarina kaikille, Hondan markkinointipäällikkö Nick Lee hehkutti.

Ovetshkin ilahtuikin päätöksestä kovasti tietäen sen, että lahjoituksella on varmasti positiivinen vastaanotto.

– Tämä on todella hieno juttu niin minulle kuin hänelle. Olen varma, että autolle tulee käyttöä koko ajan ja se onkin hieno lahja niin omalta osaltani, Hondan osalta kuin koko NHL:n osalta.