TUTO Hockey nappasi kaksi maukasta vahvistusta, kun seura ilmoitti tehneen loppukauden kattavat lainapestit Aleksi Rutasen ja Iikka Kangasniemen kanssa.

Kaksikko saapuu Turkuun Bluesin sopimuspelaajina. Molemmat ovat pelanneet tällä kaudella kuitenkin pääasiassa Mestiksen puolella.

– Olemme rakentaneet joukkuetta rauhassa, ja nyt kun saimme mahdollisuuden tuoda Kangasniemen ja Rutasen loppukaudeksi tänne, oli siirrot hyvin helppo toteuttaa, TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola maiskutteli seuran sivuilla.

20-vuotias Rutanen vietti jo viime kauden lainalla TUTOssa ja iski 54 ottelussa mainiot tehopisteet 16+13=29. Kuluvalla kaudella oikea laitahyökkääjä on pelannut Mestistä K-Vantaassa 25 peliä tehoin 5+6=11.

– Rutanen on meille viime kaudelta hyvin tuttu pelaaja ja tiedämme mitä saamme. Aleksin kahden suunnan pelaaminen on loistavaa ja mies on kunnostautunut tärkeiden maalien tekijänä, Aittola luonnehti.

19-vuotias Kangasniemi on pelannut myöskin alkukauden K-Vantaassa, ollen joukkueen toiseksi paras pistemies. Pienikokoinen laituri on nakuttanut 39 ottelussa tehopisteet 3+23=26.

– Kangasniemen olisimme halunneet jo kesällä Turkuun. Kyseessä on poikkeuksellisen taitava pelaaja, joka tulee olemaan meille tärkeä mies kevättä ajatellen.