Torpedo Nizhni Novgorodin laitahyökkääjä Sakari Salminen on saanut nauttia menneellä kaudella Jarkko Immosen tarjoiluista. Hyökkääjien viimeisin näyte yhteisestä kemiasta nähtiin torstain pelissä Jokereita vastaan. Suomalaiset olivat joukkueen molemmissa maaleissa mukana tehoin 1+1 kumpainenkin joukkueen hävitessä 3-2.

Salminen ylistää SuomiKiekko-sivuston haastattelussa ketjukaveriaan.

– Hänen vieressään on loistava pelata. Olen tykännyt alusta saakka. Hän on loistava sentteri, joka voittaa paljon aloituksia ja pelaa fiksusti molempiin suuntiin. Ei paljon parempaa jätkää vieressä voisi olla, Salminen kiittelee.

Toista kauttaan KHL:ssä pelaava Salminen on nauttinut ajastaan Venäjällä ja kertoo kehittyneensä.

– Olen pelaajana mennyt paljon eteenpäin Venäjällä. Jopa viime kaudesta olen ottanut askelia eteenpäin, vaikkei se tehoissa näy. Nykyään olen paljon kokonaisvaltaisempi pelaaja.

Itärajan toisella puolella kuri on kovempi myös kiekkokaukaloissa.

– SM-liiga-aikoihin verrattaessa pystyn pelaamaan selvästi paremmin kahteen suuntaan. En ole siinä edelleenkään mikään maestro, mutta huomattavasti parempi. Venäjällä vaatimustaso on ollut todella kova. Siellä ei vapaamatkustajia paljon katsella, joten hommia on pitänyt tehdä. Se on varmasti kehittänyt minua.

Salmisen yksi tämän kauden tavoitteista on kevään MM-kisajoukkueeseen kuuluminen.

– MM-kisat ovat tavoitteenani. Viime vuonna jäin omista syistä pois, joten se on ehdottomasti tällä kaudella iso tavoite.

Jesse Happonen, Helsinki