HIFK:n loistavat pelit Liigassa näkyvät myös joukkueen lipunmyynnissä. Sarjan korkeimmalla yleisökeskiarvolla pelaava joukkue nostaa kausikeskiarvoaan jälleen lauantaina, kun vastaan tulee Tappara. Ottelu on lähelle loppuunmyytyä ja oman värinsä peliin tuo myös Tapparan Fan Club, joka on vastaamassa HIFK:n Fan Clubin taannoiseen vierailuun Tampereella ”samalla mitalla”.

HIFK:n tiedotuspäällikkö Petteri Linnavalli, lauantaina on edessä ottelu HIFK-Tappara. Ennakkotietojen mukaan tunnelmaa on luvassa?

– Tapparan faneja on tulossa otteluun yli 500. Luvassa on aika huikea kiekkotapahtuma, ihan niin kuin joulukuussa Tampereella pelattu matsi, johon IFK:n fanit tekivät megamatkan. Silloin tunnelma hallissa oli mahtava ja ihan varmasti näin on myös lauantaina Nordiksella.

Kauden yleisöennätys on siis vaarassa?

– Ainakin sitä hätyytellään. Lippuja on vielä joitakin satoja jäljellä ja suosittelemme niiden ostamista ennakkoon. Vaikea sanoa, tuleeko halli myydyksi loppuun, mutta lähellä se ainakin on.

HIFK:n ja Tapparan ottelut ovat melkoisia Liiga-klassikoita, myös katsomossa?

– Kyllä. Ottelussa ovat vastakkain myös kaksi Suomen suurinta Fan Clubia ja se myös kuuluu. Fanit ovat tällä kaudella näyttäneet molemmin puolin, että heidän keskuudessaan näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat klassikoita. Tunnelma on iso osa ottelutapahtumaa ja sitä meidän ja Tapparan Fan Clubit todellakin osaavat luoda.

Ottelu alkaa poikkeuksellisen aikaisin, jo kello 15.00. Miksi?

– Tapparan Fan Clubilla on risteily ja ottelun aikaistamisen ansiosta he ehtivät peliin ja suoraan Nordikselta laivalle.

Miten HIFK:n viime aikojen menestys on näkynyt seuran faneissa ja yleisössä muutenkin? Yleisömäärät ovat olleet HIFK:lla hyvät.

– Hyvät pelit ja niiden tuoma menestys on näkynyt innostuksena. Joukkue on pelannut noususuhdanteisesti tällä kaudella ja sama näkyy yleisömäärissä. Ajat ovat toki haastavat kaikille ja siitäkin syystä olemme erityisen kiitollisia kannattajille siitä tuesta, jonka he ovat IFK:lle antaneet Nordiksella ja vieraspeleissä.

Jesse Happonen