Blues kaatoi HIFK:n puhtaalla 4-0 –voitolla, ja samalla varmistui se, että Blues tulee olemaan keskinäisissä otteluissa tällä kaudella parempi. Se johtaa voitoin 4-2, ja joukkueet pelaavat enää kerran tällä kaudella.

– Huono startti meiltä, mutta paransimme sen edetessä. HIFK pääsi maalin jälkeen hieman mukaan. Kovavauhtinen peli, ja hyvä että voitimme, sanoi maalin tehnyt ja toisen syöttänyt Bluesin Miro Aaltonen SuomiKiekko-sivustolle.

– Vielä on yksi peli. Lataudutaan nyt siihen vielä. Huominen peli on kuitenkin tärkeä, eikä sillä asialla sen enempää merkitystä ole.

HIFK ei saanut tämän kauden Espoon vierailuistaan yhtään voittoa. ”Pikkuveli” -termille ja sen ärsyttävyydelle Aaltonen vain tuhahti.

– Kaikki saavat puhua, mitä haluavat. Ei siinä ole mitään sen kummempaa. Me olemme Blues ja he ovat IFK!

HIFK on vetänyt Espooseen myös selvästi enemmän yleisöä kuin muut vierailijat. Blues-HIFK –otteluiden yleisökeskimäärä on ollut noin tuhat katsojaa Blues keskiarvoa korkeampi.

– Kyllä se (HIFK) tietyllä tapaa sytyttää. Se on paikallisvastustaja ja hyvä joukkue. Se tuo ylimääräistä ekstralatausta. Onhan se kiva, että yleisöä tulee. Olisi hyvä, jos sitä tulisi muihinkin peleihin tuolla tavalla. Hyvä, että näissä käy väkeä, Aaltonen sanoi.

Aaltosesta tuli samalla kauden derbyjen kovin pistemies yhteenlasketuilla tehoilla 3+3.

– En ole laskeskellut pisteitä yhtään. Hyvin on oma peli kulkenut HIFK:ta vastaan, tuumi Aaltonen hymyillen.

Miro Aaltonen ennakoi perjantai-illan ottelua HIFK:n vieraana perjantain aikana SuomiKiekko-sivustolla.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen