Arizona Coyotes on aloittamassa uudelleenrakennusta – tai kuten seuran GM Don Maloney ESPN:lle asian ilmaisi – painamassa reset-painiketta.

Maloneyn on huhuttu myyvän usean Coyotes-pelurin ennen 2.3. olevaa NHL:n siirtotakarajaa. Seurapomon myyntilistalla uskotaan olevan ainakin Antoine Vermette, Zbynek Michalek ja Martin Erat. Heidän kaikkien sopimukset loppuvat tämän kauden jälkeen.

Puolustaja Keith Yandle voi myös siirtyä, mutta Yandlella on sopimus myös ensi kaudesta, joten hänet Coyotes ehkä myy vasta kesällä.

Maloney ei jättänyt paljon arvailuille sijaa, kun häneltä ESPN:n haastattelussa kysyttiin, että aikooko hän kaupata Vermetten, joka on noussut kuumimmaksi nimeksi NHL:n siirtohuhuympyröissä. (uutinen)

– Agendamme on nyt se, että haluamme hankkia nuoria lupauksia. Kesällä asia on ihan toinen. Silloin meillä on kokoonpanossa tyhjää tilaa ja meillä on silloin taloudellista liikkumavaraa, mutta nyt haluamme hankkia nuoria palasia, Maloney kertoi.

Maloney sanoi TSN 1200 -radiokanavlle, että Coyotes on valmis keskustelemaan kenestä vain kauppaneuvotteluisssa.

– Meidän tilanteessamme pitää katsoa kaikkea. Ei ole pelaajaa, josta emme voisi neuvotella. Shane Doan ei ole kuitenkaan menossa mihinkään ja olemme vastahakoisia luopumaan Oliver Ekman-Larssonista, Maloney totesi.

Vermette ei itse osaa sanoa, että kaupataanko häntä, mutta hän tiedostaa siirron mahdollisuuden.

– En tiedä mitä on meneillään. Olen kyllä nähnyt mitä minusta kirjoitetaan tai sanotaan. Totta kai kauppa on jotain, joka voi tapahtua, Vermette muotoili ESPN:lle.

Tshekkilaituri Martin Eratilla on kokemusta maisemanvaihdoksesta siirtotakarajalla. Nashville kauppasi hänet vuoden 2013 siirtotakarajalla Washingtoniin ja viime vuoden takarajalla Erat siirtyi Washingtonista Coyotesiin.

– Viimeisenä kahtena vuotena minut on kaupattu takarajalla. Saa nähdä miten tänä vuonna käy, Erat sanoi.