Perjantaina muun muassa Oulun yliopistolle järjestettyyn arvoseminaariin muiden puoluejohtajien kanssa saapunut Alexander Stubb ehti myös seuraamaan illalla liigaottelua Kärppien ja Vaasan Sportin välillä.

Kovana kiekkomiehenä tunnettu Stubb jakoi jo päivällä seminaarissa kovan kehun Kärppien suuntaan, kun hän heitti ilmoille lausahduksen: ”niin kauan kuin täällä on Kärpät, Oululla on kaikki hyvin”.

– Mun mielestä kun Oulussa ollaan, niin tulee Kärpät mieleen. Kärpät on kuitenkin puolen maan joukkue ja sellainen pohjoisen joukkue ja on ollut hienoa nähdä vuosien varrella heidän nousu. Pappa Ruotsalaisen jalanjäljissä on sitten tullut legendoja kuten Reijo Ruotsalaista ja Kari Jalosta sun muuta, Stubb taustoitti heittoaan SuomiKiekko-sivustolle.

Samalla irtosi myös hyvin suoria kehuja Kärppien nykyiselle joukkueelle.

– On tuo Kärppien materiaali ihan huikea. On (Esa) Pirnestä, (Lasse) Kukkosta, (Joonas) Donskoita ja sitten vielä kruununa (Jesse) Puljujärvi päälle. Aika vaikea joukkue voittaa.

Puljujärveä Stubb innostuikin vuolaasti kehumaan pelinkin aikana myös Twitterin puolella.

– Ei tarvitse olla Göran Stubb nähdäkseen sen, että Puljujärvi tulee olemaan supertähti, Stubb hehkutti viitaten myös isäänsä Göraniin, joka toimii edelleen kykyjenetsijän tehtävissä.

– 16-vuotias, 190 senttiä lähemmäs pituutta, 90 kiloa ja silti tuollaisella potkulla vetää menemään. On hieno katsoa tuota.

Jääkiekolla ylipäätänsä on ollut iso rooli Stubbin nuoruudessa ja kasvussa.

– Pukukopissa kun varttui nuorena miehenä, niin sitä oppi ottamaan vastaan naljailua ja oppi sitä myös antamaan. Oppi joukkuehenkeä, oppi voittamista, häviämistä, onnistumisia ja epäonnistumisia.

Ja kiekkomatseissa on edelleen erittäin mieluisaa vierailla.

– Ovathan nämä tämmöisiä hengen kohottajia ja täytyy muistaa, että jääkiekko on eräänlainen elämysverstas. Täällä saa elämyksiä, hyviä kokemuksia, näkee voittoja, tappioita, ylämäkiä ja alamäkiä. Sellaista normaalia elämää saa seurata. Sitä on aina hyvällä tuulella lätkäpeleissä.

Pääministerin tehtävien keskellä jääkiekolle seuraamiseen jäävä aika on kortilla, mutta klassiset metodit ovat yhä Stubbilla voimissaan.

– Niinkin klassinen seurantatapa on käytössä kuin teksti-tv. Vähän muuten on jäänyt seuraaminen vähemmälle, mutta toivottavasti keväällä pääsee Nordikselle seuraamaan hienoja pudotuspelejä, Stubb sanoi viitaten Helsingin vanhaan jäähalliin ja hyvin henkilökohtaisesti tärkeään IFK:hon.

Politiikan puolella Stubbillla ja hänen johtamallaan Kokoomuksella on alkamaisillaan kiireiset ajat, kun edessä ovat kevään eduskuntavaalit. Tuoreimmissa gallupeissa Kokoomuksen prosenttiosuus kannatuksesta oli laskussa, mutta se ei Stubbia paljoa painanut.

– Fiilis on todella hyvä tässä ja virtaa riittää. Oma henkinen ja ruumiillinen kunto on todella kova ja meillä on kenttä tällä hetkellä todella hyvässä hanskassa. Vaikka lokaa lentää, niin jatketaan tässä loskassa ja myrskyssä eteenpäin. Olen ihan varma siitä, että tulemme tekemään todella hyvän tuloksen ja totta kai voittoa tavoitellaan. Vähän jälkimatkalta lähdetään, mutta ensimmäinen erä on vasta juuri ja juuri alkanut.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen