Bluesin ja HIFK:n edellinen liigakohtaaminen päättyi HIFK:n selvään voittoon, mutta myös asetelmien luomiseen tuleviin kamppailuihin. Blues heitti fyysisen osastonsa peliin ja ottelun lopussa saatiin aikaan turpakäräjät. Ottelun jälkeen HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen syytti Bluesia maalivahdin jahtaamisesta jo kauden aiemmissa peleissä ja tuolloin. On varmaa, etteivät tuon ottelun tapahtumat, eivätkä Törmäsen lausunnot ole unohtuneet.

Lauantain ottelu voi räjähtää käsiin. Blues on kasannut peliin ketjun, jossa pelaavat Stefano Giliati, Siim Liivik ja Jari Sailio – kaikki pelaajia, jotka ovat HIFK –valmennuksen suurennuslasin alla. Tämä kokoonpano tulee pelaamaan takuuvarmasti jokaisen tilanteen loppuun ja vähän ylikin. On mielenkiintoista nähdä, onko HIFK tälläkin kertaa ottavana puolena ja keskittyy omaan pelaamiseensa vai täyttyykö malja jossain vaiheessa – HIFK:n brändimainetta on muutenkin kyseenalaistettu pitkin kautta mediassa.

HIFK:n ykkösmaalivahti Ville Husso on palaamassa kotiin nuorten MM-kisoista, joten erinomaisesti Hussoa paikannut Kevin Lankinen on torjuntavastuussa yhä. Mutta luukkuvahtina onkin sitten Christian Heljanko, 17 vuotta. Tukea ei siis juurikaan penkillä ole. HIFK-valmennuksella on varmasti myös mielessään syyskuussa pelattu Blues-HIFK, jossa Husso joutui jättämään pelin kesken päähän tulleen tärskyn seurauksena.

Kun vielä muistetaan, että HIFK ja Blues kohtaavat lauantain jälkeen vielä peräti neljä kertaa tammikuun aikana, ei ole kovin kaukaa haettua, että asetelmia haetaan myös näihin otteluihin.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen