Bluesissa pelaava ammattijääkiekkoilija Siim Liivik tunnetaan musiikkiympyröissä myös nimellä ”Märkä-Simo”. Hän on esiintynyt mm. suositun rap-duon JVG:n kanssa.

Jääkiekko ja rap-musiikki eivät kuitenkaan ole Liivikin ainoat intohimon kohteet. Mies paljastui SuomiKiekko-sivuston haastattelussa suureksi kulttuurin ja urheilun ystäväksi.

– Fanitan urheilua ja ylipäätään kulttuuria. Tykkään käydä teattereissa ja musikaaleissa sekä oopperassa. Ihan laidasta laitaan, Liivik sanoo.

– Minusta on siistiä, että kulttuuria tehdään ja myös urheilu on tietyllä tavalla taidetta. Yritän itse tukea sitä kaikkea mahdollisimman paljon. Siitä (kulttuurista ja taiteesta) saa itselle paljon inspiraatiota, mikä on makeeta.

Erityiskiitoksen Liivik heittää oman seuransa Espoon Bluesin tukijoille – intohimoisille kannattajille.

– Meillä on tosi kovat fanit ja pitää nostaa heille hattua. On huikeaa pelata kun rumpuryhmä pitää meininkiä. Täällä on parempi fiilis kuin muualla vaikka yleisöä olisi vähemmän. Enkä sano tätä vetääkseni kotiin päin, Liivik vakuuttaa.

Hän kannustaa ihmisiä heittäytymään ja kokemaan.

– Tykkään itse fanittaa musiikkia keikoilla ja nauttia siitä eri tavalla kuin ehkä joku muu suomalainen ihminen. Arvostan kaikkia faneja ihan sikana. Niitä jotka käyvät peleissä ja näyttävät tunteensa. Siitä saa itse niin paljon suuremman elämyksen. Kannattaa tehdä sitä mistä tykkää.

Mies seuraa jääkiekon lisäksi paljon muutakin urheilua, vaikka varsinaista suosikkijoukkuetta ei hänellä olekaan.

– Käyn katsomassa paljon futismatseja. Minulla on siellä paljon frendejä. Lisäksi korismatseja ja jääpalloa, säbää… Käsistäkin olen käynyt katsomassa joskus.

– Joskus katsoin aina NHL-tulokset. Nyt tulee tsiigattua, ovatko frendit tehneet pisteitä. Nykyään toivoo vaan, että frendit menestyisivät.

Jesse Happonen