Henrik Koiviston lähdettyä Vaasan Sporttiin ovat huhut Lukon mahdollisesta uudesta sentterihankinnasta lähteneet jälleen lentoon.

Raumalaisseuran pelaajakordinaattori Hannu Vanhatalo rauhoittelee kuitenkin tilannetta.

– Meillä ei ole aktiivista tarvetta tehdä mitään. Olen päivittäin yhteydessä ihmisiin ja seuroihin – seurataan koko ajan, mitä markkinoilla tapahtuu. Mutta ei ole tehty mitään päätöstä, että nyt tarvittaisiin joku tietty vahvistus, Vanhatalo kommentontoi SuomiKiekko-sivustolle.

Yksi viime aikoina Raumalla esille noussut nimi on edellisvuosilta tuttu Jakub Petruzalek. Taiturimainen tshekki jätti KHL:n tyttöystävän löydyttyä kuolleena.

Sen jälkeen tshekki on viilettänyt kotimaassa HC Litvinovin riveissä iskien 15 otteluun kovat tehot 8+8=16.

Huhut paluusta Raumalle eivät pidä kuitenkaan paikkansa.

– Ei ole perää. Kun hänellä kävi se todella onneton tapahtuma perheessä, juttelimme silloin hänen agenttinsa välityksellä ja puhuttiin tulevaisuudesta ja siitä, josko hän joskus pelaisi vielä meillä, Vanhatalo kommentoi.

– Ja nekin keskustelut KHL:stä lähdön yhteydessä olivat enemmänkin osaaottavia. Halusimme kuulla, miten hän voi, sillä meillä on yhä hyvät välit keskenämme.

Eli näillä näkymin Petruzalekia ei kannata odottaa Raumalle ainakaan tämän kevään aikana?

– Tällä sekunnilla ja minuutilla on tilanne, ettei pelaa meillä. Tässä helposti leimataan valehtelijaksi, jos tilanne muuttuukin vaikka viikon kuluttua. Mutta tämä on tilanne ainakin nyt.

Yksi tarjous päivässä

Helmikuun siirtorajan lähestyessä kiekkopelaajien marketeissa alkaa hiljalleen hulina ja hälinä.

Vanhtalon mukaan markkinat näyttävät vielä varsin rauhallisilta.

– Onhan se aika kuivaa. Jotain nimiä pyörii kuitenkin koko ajan. Eli ei se ihan jumissa ole.

Uusia pelaajia ilmestyy tarjolle kuitenkin säännöllisin väliajoin.

– Noin kerran päivässä joku uusi nimi jostain pöllähtää esille. Eri asia sitten, kuka heistä pystyy ylipäätänsä pelaamaan Liigassa tai täyttämään minkään vahvistuksen kriteerit, Vanhatalo avasi.

Liigan pelaajasiirtojen takaraja on tämän kauden osalta maanantaina 16.2.2015 klo 24.00.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo