Kuopion KalPan Mikael Ruohomaa, 26, pelaa läpimurtokauttaan Liigassa. Ennen tätä kautta myöhäisherännäisellä oli vyöllään 18 runkosarjaottelua ja yksi pudotuspeliottelu JYPin paidassa.

Viime kaudella Ruohomaa pelasi Mestiksen Jokipojissa, ja hän sijoittui sarjan pistepörssissä toiseksi tehoilla 22+43=65. KalPan kanssa kaksivuotisen sopimuksen solminut Ruohomaa on tehnyt tällä kaudella mukavat 3+16=19 tehopistettä 35 ottelussa.

– Minulla oli kyllä haju, että pystyisin pelaamaan Liigaakin hyvällä tasolla, jos vain saan vastuuta. Mukavalta on toistaiseksi tuntunut, Ruohomaa sanoo.

JYPissä mies jäi ainoalla Liigakaudellaan 2012-13 todella pieneen rooliin, eikä pelitapakaan tukenut hyökkääjän vahvuuksia.

– Koen olevani kiekollinen enkä niinkään rikkova pelaaja. KalPan pelitapa sopii minulle erittäin hyvin, sillä pääsen olemaan paljon kiekossa kiinni.

Vaikka pelitapa vaikuttaa, Ruohomaa myöntää kuitenkin suoraan, että läpimurto jäi aiemmin toteutumatta itsestä johtuvista syistä.

– Minulla on aina ollut intoa pelata, ja pärjäsin juniorivuosina hyvin. Mieleni oli kuitenkin aiemmin liian vilkas ja mielenkiinnon kohteita liikaa. Asiani eivät sen takia olleet urheilullisesti kohdallaan.

– Pärjäsin alemmilla tasoilla, ja pikku hiljaa sitä alkoi tajuta, että Liigaankin saattaa olla mahdollisuus päästä. Siitä sain kipinän urheilullisuuteni parantamiseen, Ruohomaa selvittää.

Saldolla viisi voittoa ja kolme tappiota tämän vuoden aloittanut KalPa kohtaa tiistaina Hämeenlinnassa HPK:n. Ruohomaa odottaa tiukkaa ottelua.

– Uskon, että luvassa on fyysinen ja vauhdikas ilta.