Winnipeg Jetsin amerikkalaispuolustaja Jacob Trouba, 20, voi olla yksi parhaita yhdysvaltalaispakkeja syyskuussa 2016. Trouba pääsee todennäköisesti pelaamaan jääkiekon World Cup –turnaukseen, joka järjestetään Torontossa vuoden 2016 syyskuussa. Kenet Trouban tähdittämä joukkue sitten voi turnauksessa kohdata?

USA:n, Trouban synnyinmaan.

World Cupista tihkuneiden tietojen perusteella turnauksesta on odotettavissa melko, noh, erikoinen. Turnauksessa pelaavat Kanada, USA, Suomi, Ruotsi, Venäjä, Tshekki, Euroopan tähdistöjoukkue ja pohjoisamerikkalaisista alle 23-vuotiaista pelaajista koottava tähdistöjoukkue.

Eikä siinä vielä kaikki. TSN:n toimittajan Bob McKenzien mukaan nykysuunnitelman mukaan esimerkiksi Trouban, joka on 22-vuotias syyskuussa 2016, olisi pakko pelata alle 23-vuotiaiden tähdistöjoukkueessa. Sama koskee esimerkiksi kanadalaista superlupausta Nathan MacKinnonia. Hänen olisi pakko pelata alle 23-vuotiaiden joukkueessa.

Pelaaja-agentti Allan Walshin mukaan turnauksessa ei pelaa maita kuten Slovakia tai Slovenia sen vuoksi, että NHL haluaa pönkittää omien pelaajiensa profiilia turnauksessa. Slovakian ja Slovenian joukkueet kun koostuisivat lähes täysin muualla kuin NHL:ssä pelaavista pelaajista.

Lisää faktoja: Turnauksen finaali pelataan TSN:n mukaan paras kolmesta –systeemillä. Lisäksi toimittaja Rick Westheadin mukaan NHL ja pelaajayhdistys NHLPA ovat pohtineet turnauksen nimen vaihtamista. Syynä vaihdokseen olisivat Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden ja Euroopan All-Stars –joukkueet. NHL pohtii Westheadin mukaan sitä, voiko turnausta enää kutsua jääkiekon World Cupiksi.

Ihan aiheellinen kysymys. Tuntuu siltä, että hienosta huipputurnauksesta uhkaa tulla lähestulkoon täysi farssi.

– Kenen puolesta pelaat, jos kuulut nuorten tähtien joukkueeseen tai Euroopan tähdistöjoukkueeseen? Minkä puolesta pelaat? Se on ongelma, Walsh avasi pelaajilta kuulemiaan tuntoja turnauksesta TSN:lle.

Perjantaina World Cupista kuitenkin tiedotetaan. Silloin toivon mukaan asioista saadaan jonkinlaista varmuutta. (uutinen)

TSN:n lähteiden mukaan NHL ja NHLPA toivovat tienaavansa turnauksella 75-100 miljoonaa dollaria.

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu