KHL-seura Nizhni Novgorod on jo kahdeksan ottelun tappioputkessa. Joukkueen suomalaispuolustaja Juuso Hietanen kertoi SuomieKiekko-sivuston haastattelussa, että joukkueen tekemisestä puuttuu rentous.

Torpedo taistelee tiukasti pääsystä pudotuspeleihin. Joukkue majailee tällä hetkellä Läntisen konferenssin sijalla kymmenen, kun konferenssin kahdeksan parasta pääsee taistelemaan mestaruudesta.

– Kyllä sitä sarjataulukkoa tulee välillä katseltua. Tässä on vielä kuitenkin pelejä jäljellä. Pitää parantaa, jos halutaan pudotuspeleihin, mutta tässä on vielä omissa käsissä kaikki. Otetaan vaan voittoja, niin kausi ei lopu runkosarjaan.

Nizhni Novgorodilla on menossa selvästi heikompi jakso. Joukkue on voittanut marraskuun jälkeen vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla. Kuluvan vuoden kahdeksasta ottelusta on tullut vain kaksi pistettä.

– Tasaisia pelejä on ollut. Ei olla millään saatu käännettyä pelejä voitoiksi. Rentous puuttuu tekemisestä ja on vähän väkisin yrittämistä. Ei nyt varsinaisesti mitään paineita voittamisesta ole. Ei auta kuin koittaa keskittyä seuraavaan peliin ja lähteä voittamaan sitä. Ei häviöitä auta sen enempää miettiä.

Hietasella on menossa jo neljäs kausi Nizhni Novgorodissa. Kuluvalla kaudella hän on ollut jälleen totutun tehokas, kun 47 ottelussa on kertynyt 22 pistettä.

– Ei voi olla omaankaan peliin tyytyväinen, kun joukkueella ei ole mennyt ihan niin hyvin kuin odotettiin. Pitäisi pystyä auttamaan joukkuetta enemmän, mutta tässä on vielä pelejä jäljellä, niin yritetään parantaa joukkueena ja yksilönä.

Hietanen kuuluu myös maajoukkueen vakiokasvoihin. Hänet on valittu MM-kisoihin jo kolmena keväänä putkeen, eikä vastausta tarvitse nytkään miettiä pitkään, mikäli Kari Jalonen kysyy halukkuutta lähteä tulevana keväänä maajoukkueen mukaan.

– Totta kai MM-kisat kiinnostaa. Ilman muuta on tavoitteena, että siellä oltaisiin.

Jesse Happonen