Oulussa Kärppien ja HPK:n välinen liigakamppailu siirtyi tunnilla, kun HPK:n maalivahtien varusteet olivat hukassa useamman tunnin ajan.

Asian kanssa vatvottiin ennen peliä ja lopulta kamppailu siirrettiin kello 19:30 alkavaksi, milloin HPK:n puolella Juuse Saros joutui vetämään lainavarusteilla.

Kotijoukkue Kärpät ei sinänsä ollut mitenkään vastuussa tapahtuneesta, vaan oli pitkälti vain riippumattomana osapuolena, vaikka sillä olisi ollut tarvittaessa oikeus vaatia pelin alkamisajan olevan normaali 18:30.

Siihen Kärpät ei kuitenkaan lähtenyt.

– Ei pakotettu heti mitenkään pelaamaan lainavehkeillä. Pitää kunnioittaa tätä peliä. Odoteltiin ja siirettiin tunnilla ja kun ne varusteet eivät tulleet, niin sitten menivät lainakamoilla. Hyvä, että saatiin peli pelattua, mutta ei tässä tylyksi viiti ruveta, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kävi tapahtumia läpi.

Se kuitenkin tuli palaverien keskellä selväksi, ettei peliä lähdetä siirtämään.

– Liigan puolelta tuli selkeästi viesti, että tänään pelataan. Sitten vedetään lainavehkeillä jos omat eivät tule.

Mutta samalla Marjamäki näki asian myös yhtenä varoittavana esimerkkinä.

– Tämän takia me ei mennä ikinä samana päivänä pelipaikkakunnalle.

Back-to-back -pelien keskellä Kärpät lentää lauantaina aamulla Hämeenlinnaan, mutta sen varusteet liikkuvat jo perjantain ja lauantain välisenä yönä pelipaikkakunnalle bussilla, mikä eliminoi samanlaisen episodin mahdollisuuden, mikä HPK:lla tuli perjantaina eteen.

Itse ensimmäisessä Veikkauskierrosten tuplaottelussa Kärpät jäi kuitenkin HPK:n jalkoihin, erityisesti oman heikomman suorittamisen takia.

– Tiistaina mentiin CHL-pelissä tuhatta ja sataa päästä päähän ja nyt taas oli Liigaa, missä pelattiin tiivistä viisikkoa vastaan. Peli meni vähän sellaiseksi välimallin suorittamiseksi, missä ei oikein tapahtunut mitään. Ei ollut malttia puolustaa ja oli kiire hyökätä koko ajan. Sen takia se sitten meni tuon näköiseksi, Marjamäki mietti.

HPK vei kamppailun nimiinsä lukemin 4-2.

Kunnia menikin Marjamäeltä hämeenlinnalaisjoukkueen puolelle, eikä hän nimittänyt ottelun suoritusta mitenkään ulospuhallukseksi.

– Ei se ollut. Mutta ei ollut myöskään sattumaa, että tuo joukkue on voittanut neljä peliä putkeen ja nyt viidennen. Hyökkää terävästi ja puolustaa laadukkaasti.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen