Mestarien liigassa eli CHL:ssä Kärpillä on haastavat asetelmat, kun se lähtee kohti toista välieräkamppailua Frölundaa vastaan.

Ensimmäinen osa päättyi Frölundan 4-2-voittoon Göteborgissa viime tiistaina. Kun jatkoon pääsee paremmalla yhteismaalimäärällä, on Kärppien tehtävä siis vähintään kaksi maalia enemmän kotiottelussaan, jos se mielii vierittää ratkaisun jatkoajan puolelle.

Haaste on joka tapauksessa erittäin kova, ilman jo erityisempää maalieroajattelutapaa.

– Ei tuohon toiseen kamppailuun joukkuetta tarvitse hirveästi valmistaa. Ei vain pystytty pelaamaan semmoista peliä Göteborgissa mitä olisi haluttu pelata. On niin laadukas porukka ja niin kova vaatimustaso, että tarvitsee pelata vahvasti koko 60 minuutin ajan, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki pohtii SuomiKiekko-sivustolle.

– Uskon, että olemme valmiimpia ja mennään pelaamaan voitosta eikä lasketa maaleja sen suuremmin. Totta kai kaikki tietävät sen, että kahdella maalilla pitää ensin voittaa, että pääsee jatkoajalle sun muuta, Marjamäki käy läpi lähtöasetelmaa.

Asetelmat menivät Kärppien kannalta vaikeaksi yhden Göteborgissa tulleen nukahduksen myötä. Peli keskeytyi pitkäksi toviksi, kun kaukalon toisessa päässä jäähän tuli paha reikä, mitä paikkailtiin todella kauan.

Sen jälkeen Frölunda oli hereillä ja iski armotta selkeästi jaloissa olleeseen Kärppiin ja karkasi pitkälle etumatkalle.

– Sählättiin sen pitkän breikin jälkeen, mutta saatiin kyllä sitten myös itseluottamusta, että tiedetään miten heitä vastaan tulee pelata.

Mutta mitä sitten oikein tapahtui?

– Käytiin ne vaiheet vielä jälkikäteen läpi ja mun mielestä siinä ei mennyt mikään vikaan. Kaikki olivat keskittyneitä, osa kävi vähän kävelemässä, osa oli pyörän päällä ja oli evästä sun muuta. En tiedä mitä göteborgilaiset tekivät, pelasivatko pingistä ja pleikkaria, en tiedä, paremmin ne sen tilanteen kuitenkin hoitivat. Ehkä se on vähän mentaliteetistakin kiinni, että ruotsalaiset ovat vähän rennompia tuollaisissa tilanteissa. Vaikea sitä on sanoa tarkemmin, en kysynyt heiltä, että mitä he tekivät.

– Me yritettiin tehdä asioita ja ei oltu kuitenkaan valmiita. Ensi kerralla jos tulee puolentoista tunnin tauko, niin sitten yritetään tehdä jotain muuta.

Ketjumuodostelmat haussa

Paljon mietittävää Kärpillä on riittänyt muutenkin viime aikoina, vaikka tuloksellisesti pelit ovat menneet hyvin. Liigan kärjessä oleva oululaisjoukkue on kuitenkin roikkunut otsikoissa muun muassa Juha-Pekka Haatajan tilanteen myötä.

Haatajan siirto MoDoseen tuli julki sunnuntaina, mutta samalla Marjamäelle pohdittavaa on tuottanut kahden kärkiketjun muodostelmat.

Ainoastaan Joonas Kemppaisen johtama kolmosvitja on ollut erittäin hyvä ja säilynyt ennallaan pelistä toiseen. Muualla muutoksia on tapahtunut lähes jatkuvasti.

Vieläkin asiat ovat kyseisellä saralla hyvin auki.

– On tuossa paljon kierrätetty sun muuta, mutta totta kai sitä haluaisi, että ne yhdistelmät lähtisivät vetämään. Tuoreimmassa TPS-pelissä tykkäsin Patrick Davisin, Joonas Komulaisen ja Sakari Mannisen yhteispelistä, vaikka harmi oli se, että Manninen tippui siitä loukkaantumisen takia kesken kaiken. Siinä oli kuitenkin meininkiä ja työteliäisyyttä.

– Kemppaiset pelaavat hyvin, mutta kyllä meillä on edelleen ketjut hakusessa. Toki tässä Liigan puolella on aikaa 20 peliä. Uskon, että kyllä ne sieltä löytyvät. Vähän samaa tilannetta on ollut myös ylivoimalla, missä ukkoja on vaihdeltu, mutta ei ota millään onnistuakseen. Pitäisi saada vähän jytyä sinne.

Tiistain välieräkamppailuun teema on kuitenkin hyvin yksinkertainen:

Pitää pelata kauden paras peli.

– Kyllä, vastus on niin kova. Ne pelin asettamat vaatimukset olivat vielä kovempia tuolla Ruotsin pelissä ja ylipäätänsä pienet asiat ratkaisevat. Toivottavasti ollaan nyt viikossa opittu jotain.

– Mutta ylipäätänsä tärkeää on se, että saadaan tammikuussa pelata näin kovia pelejä, missä on jo kova panos. Se valmistaa meitä kevääseen, kun huomataan, että missä me ei olla vielä valmiita ja missä ollaan, Marjamäki uskoo.

Kärppien ja Frölundan kamppailu käynnistyy tiistaina kello 18:30.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen