JYP on saanut pisteitä edellisestä kuudesta ottelustaan ja sijaitsee Liigan kolmannella sijalla iskuetäisyyden päässä Helsingin IFK:sta ja Kärpistä. Jyväskyläläisten konkaripuolustaja Mikko Luoma kertoo pitkien pisteputkien auttavan taistelussa joukkueen tavoitteeseen pääsyssä.

– Meidän tavoitteemme on neljän joukkoon runkosarjassa. Yhdellä tappiolla tai voitolla sijoitus voi muuttua monta sijaa ylös alas. Parikymmentä peliä vielä jäljellä, joten iso kasa pisteitä pitää vielä raapia, jotta pääsemme tavoitteeseemme, kertoo Luoma SuomiKiekko-sivustolle.

– Sarjataulukko on tasainen ja olemme pelanneet paljon yhden maalin pelejä. Emme ole voittaneet kovinkaan montaa helppoa peliä, vaan usein olemme saaneet vääntää ihan loppuun asti. Se on tietysti mukavampi, sillä sitä kautta pysyy pelitempo kovana, kun ei ole mitään murskavoittoja.

38-vuotias Luoma on itse pelannut vahvan kauden ja on toisena puolustajien pistepörssissä 25 pisteellään. Miehelle itselleen pisteet eivät ole tulleet yllätyksenä.

– Nyt on ollut vähän normaalia kovempi tahti itsellekin. Mutta onhan sitä pisteitä tullut tehtyä aika paljon uran aikana, joten ei tämä itselleni ainakaan ole mikään yllätys. Viime vuosi meni vähän penkin alle kautta edeltäneen olkapääleikkauksen vuoksi. Ei ollut kovinkaan mukava pelata ja eihän sitä tulostakaan sitten tullut, kertoo yli 300 pistettä urallaan Suomen ja Ruotsin jäillä tehoillut puolustaja.

Luoma viihtyy hyvin joukkueessaan.

– Meillä on joukkueessa hyvä meininki. Kasassa on hieno porukka. Meillä on paljon nuoria jätkiä ja muutama vähän kokeneempi kaveri. ”Keski-ikäisiä” ei montaa siinä välissä ole. Meillä on hyvä nippu ja treeneissäkin saa vääntää ihan tosissaan, Luoma kertoo.

Jesse Happonen