Jokerit otti menneenä viikonloppuna KHL-kautensa eittämättä kovimman voittonsa, kun legendaarinen suurseura Moskovan TsSKA kaatui Helsingissä 2-1. Jokerit vankisti voitolla otettaan KHL:n läntisen konferenssin kärkisijoista, eikä se ole Bobrov-divisioonansa kärjestä ja Pietarin SKA:sta kuin neljän pisteen päässä.

Joukkueen tehohyökkääjä Steve Moses on viime otteluissa saanut maalihanansa auki viimeistellen kaksi osumaa yhtä monessa edeltävässä ottelussaan. Sitä ennen hän ei osunut viiteen peliin. SuomiKiekko-sivusto otti koko KHL:n maalitilastoa johtavan Mosesin jutulle.

Onko takaisin maalin makuun pääseminen ollut helpotus?

– En sanoisi niinkään. Joissain peleissä maaleja ei tule. Joka pelissä ei voi tehdä. Jos siitä alkaa huolehtia, ja kasata paineita, siitä tulee ongelmia. Keskityn pelaamaan hyvin ja toivottavasti tuloksia tulee sitä kautta.

Osoittaako tämä, ettet ole turhautunut maalittoman putken aikana, että olet kypsynyt pelaajana?

– Tällainen on pitänyt oppia. Odotan itseltäni maaleja aina, ja aiemmin olen turhautunut, kun niitä ei ole tullut. Pelini on voinut kärsiä siitä. Tämä on oppimista, mutta kuten sanoin, niin tärkeintä on se, miten pelaat. Jos tekee jatkuvasti oikeita asioita, laittaa kiekkoa maalille ja menee sinne itsekin, niin maalit kyllä tulevat. En sanoisi, että olen ollut turhautunut, mutta on pitänyt keskittyä siihen, ettei itseään mollaa liikaa.

”Itsensä seuraaminen on liiankin helppoa”

Moses on enää neljän maalin päässä KHL:n kaikkien aikojen maaliennätyksen sivuamisesta. 35 maaliin ovat syksystä 2008 pelatussa liigassa pystyneet Sergei Mozjakin, Marcel Hossa ja Jaroslavlin lentoturmassa menehtynyt Jan Marek.

Moses johtaa samalla liigan tämän kauden maalitilastoa kolmen maalin erolla Barys Astanan Nigel Dawesiin.

Onko maaliennätys mielessä millään tavalla?

– Ihmiset kysyvät siitä koko ajan, joten siitä kuulee. Yritän olla ajattelematta sitä. Se olisi suuri kunnia, mutta se on pidettävä pois mielestä. Jos sitä ajattelee, alkaa se vaikuttaa pelaamiseen. Sitä ajattelisi silloin liikaa. Koitan pitää sen pois mielestä, mutta olisihan se hienoa.

Koskeeko sama ylipäätään KHL:n maalikuninkuutta?

– Sama juttu. Netissä voi katsoa koko ajan, missä mennään. Itsensä seuraaminen on jopa liiankin helppoa. Yritän, etten katsoisi niitä listoja liikaa. Jos siitä huolehtii liikaa, vaikuttaa se peliin. Yritän keskittyä omaan pelaamiseeni, sillä voin hallita vain sitä. Niin kauan, kun pystyn parhaani, se riittää.

”TsSKA:n kaataminen oli iso voitto”

KHL:n runkosarjaa on jäljellä vain reilu kuukausi. Jokerit taistelee liigan läntisen konferenssin kärkisijoista, ja kohtaa tällä viikolla ensin vieraissa Severstal Tsherepovetsin ja kotona Torpedo Nizhni-Novgorodin. Helsinkiläisjoukkuetta voi pitää molemmissa otteluissa suosikkina.

Tuntuuko siltä, että olette nyt joukkueena parhaimmillanne?

– Joukkue on tehnyt hienoa työtä läpi kauden ja kehittynyt ja tullut paremmaksi. Meilläkin on ollut pahat aikamme, kun olemme välillä hävinneet muutaman pelin. Paha sanoa, missä mennään. TsSKA-peli oli meiltä iso voitto. Haluamme olla parhaimmillamme, kun pudotuspelit alkavat. Toivottavasti huippukunto tulee esiin oikealla hetkellä.

Mikä oli TsSKA-voiton kokonaisarvo?

– Se oli iso voitto. He pelaavat kovaa, ja peli oli kuin pudotuspeleissä. TsSKA on fyysinen joukkue. Tämä auttaa kasvattamaan itseluottamusta. Esitys oli joukkueelta hyvä. Näytimme, että voimme olla liigan huippua. Toivottavasti voimme vielä parantaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen