Calgary Flamesin suomalaisvahti Joni Ortio on hämmästyttänyt otteillaan Calgary Flamesin pelaajat ja valmennuksen. Ortio on nyt pelannut neljä ottelua tällä kaudella NHL:ssä, voittanut kaikki neljä ja torjunut 95,8 prosentin varmuudella.

– Hänellä on huima asenne. Pyöritysten jälkeen hän näyttää juuri samalta kuin hän näyttää silloin, kun olemme pelanneet muutaman minuutin hyökkäyspäässsä, hyökkääjä Joe Colborne sanoi Calgary Heraldille.

– Emme näe hänen käytöksessään mitään muutosta. Se on yleensä asia, joka opitaan 30 ikävuoden tuolla puolen, mutta hän on oppinut sen jo parikymppisenä? Se on vaikuttavaa, Colborne jatkoi.

Flamesin päävalmentaja Bob Hartley kehuu erityisesti Ortion tekniikkaa.

– Olen erittäin vakuuttunut hänen tekniikastaan. Pidän siitä, miten hän liikkuu maalilla. Rakastan hänen kehonkieltään. Hän tuo pelaajille itseluottamusta. Hän on pöyhkeä, mutta rakastan sitä! Hän haluaa olla maalilla ja NHL:ssä, Hartley suitsutti Ortiota.

Flames kohtaa seuraavaksi Anaheim Ducksin vieraskaukalossa. Calgary on voittanut Anaheimissa historiansa aikana tasan yhden kerran. Ortio on valmis parantelemaan tilastoja.

– Tunnen oloni hyväksi ja luottavaiseksi. Totta kai yritän jatkaa hyviä otteita. Tiedän historiamme tällä areenalla ja se ei todellakaan ole meidän eduksemme. Toivon kuitenkin rikkovani tuon putken.

Flames on Ortion ansiosta saanut itseluottamuksen kohdalleen ja joukkue lentääkin voittoputkessa.

– Itseluottamuksemme kasvaa joka vaihdossa, joka erässä ja joka pelissä, kun hän on vakuuttava maalilla ja tekee tuollaisia torjuntoja. Hän on tehnyt muutaman erittäin vaikean torjunnan, jotka olivat odottamattomia. Kun saamme tuollaisen tuen maalivahdilta, niin se on iso asia, puolustaja Kris Russell totesi Ortion vaikutuksesta.

Anaheimin ja Calgaryn välinen ottelu alkaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa kello 05.