Mestarien liigassa eli CHL:ssä välierissä Kärppien ja Frölundan välillä toinen osaottelu oli lopulta melkoinen draamanäytelmä, kun Kärpät onnistui vierittämään ratkaisun sarjassa jatkoajan puolelle.

Frölunda oli voittanut ensimmäisen osan 4-2, mikä tiesi sitä, että Kärppien piti voittaa kahdella maalilla toinen osaottelu.

Siinä oululaisjoukkue onnistui dominoituaan kamppailua lähes täydellisesti. Jatkoajalla Frölundan Erik Gustafsson kuitenkin pisti kiekon pussiin ja ratkaisi finaalipaikan ruotsalaisjoukkueelle.

Kyseinen saavutus otetaan ilolla vastaan Frölundan riveissä.

– Onhan tällä iso merkitys, sillä kyllä varmasti kaikki haluavat tässä mennä finaaleihin, sitä myös tavoiteltiin. Ja sinne myös päästiin, Frölundan suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen tiivisti annin SuomiKiekko-sivustolle.

Frölundan leiristä kuitenkin myönnettiin se, että toisessa ottelussa Kärpät heilutti tahtipuikkoa selvästi.

– Oli vaikea ottelu meille. Pelasimme huomattavasti paremmin ensimmäisessä osassa Göteborgissa, kun taas tänään Kärpät oli parempi joukkue, se täytyy rehellisesti myöntää. Olimme onnekkaita, Frölundan päävalmentaja Roger Rönnberg heitti.

– Löysimme kuitenkin tavan voittaa tämä sarja ja sehän se tässä vain merkitsee. Tiedän, että voimme pelata paremmin, mutta samalla annan paljon arvostusta Kärppiä kohtaan. He ovat erittäin hyvä joukkue ja heillä on sellainen tyyli, mitä vastaan on todella vaikea pelata. Tämä oli hyvä kokemus meidän nuorelle joukkueelle, Rönnberg jatkoi.

Nuorempaan kaariin kuuluu myös Lehkonen, jolla itsellä toinen Kärpät-peli oli erittäin vaikea. Peliaika jäi hyvin niukaksi.

– Tuli niin paljon jäähyjä ja varsinkin toinen erä meni täysin siinä, katkaisi tietyllä tavalla peliä. Mutta ei siinä mitään, voitettiin kuitenkin.

Lehkosella peliaika on ollut hieman kortilla Nuorten MM-kisojen jälkeen.

Syykin on hänen itsensä mukaan hyvin selvä.

– Ei ole reppu heilunut.

– Ei siinä mitään muuta selitystä ole. Tuommoista se on välillä ja nyt pitää vain pystyä katkaisemaan se putki ja saamaan taas onnistumisia. Nytkin oli paikkoja, mutta tuota tuo näyttää vähän olevan, Lehkonen pohdiskeli.

CHL:n finaalissa Frölunda kohtaa Luulajan.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen