Suomen jääkiekkomaajoukkueiden pelit palaavat Ylen kanaville syksyllä 2015.

Yle ja Suomen jääkiekkoliitto ovat allekirjoittaneet 3+2-vuoden yhteistyösopimuksen, jossa pakettiin kuuluvat Suomen miesten A-maajoukkueen ottelut Suomessa ja Suomen ulkopuolella. Käytännössä tämä tarkoittaa vuotuista Euro Hockey Tour -turnausta ja Euro Hockey Challenge -otteluita. Lisäksi Yle esittää noin 12 Suomen maaottelua ja oikeudet on myös noin 36 muuhun Suomen EHT-otteluun.

Pakettiin eivät kuulu MM-kisat tai olympialaiset. Olympialaisten oikeudet ovat kuitenkin olleet jo valmiiksi Ylen hallussa.

Mukana ovat muun muassa naisten jääkiekon MM-kilpailut ja nuorten MM-kisat. Ylen tv-kanavilla nähdään ensi vuonna sekä Suomen otteluita naisten että alle 18-vuotiaiden MM-kisoista.

– Urheilu on tärkeä osa Ylen julkista palvelua. Urheilussa, kuten kaikessa Ylen tarjonnassa on oleellista sen monipuolisuus, tavoittavuus ja laatu. Leijonat ja jääkiekko sopivat Ylen tarjontaan erinomaisesti. Tavoitteenamme on tarjota urheilun suurimmat tunteet suorina lähetyksinä kaikkien suomalaisten vapaasti seurattavaksi”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen kanavan omassa tiedotteessa.