Buffalo Sabres jäädyttää tshekkivahti Dominik Haskein pelinumeron 39 tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa, kun Hasekin ex-seurat Sabres ja Detroit Red Wings kohtaavat Buffalossa.

Hasek muistetaan omintakeisesta tyylistä, jossa ei tuntunut välillä olevan minkäänlaista tiettyä metodia taustalla. Vancouver Sunin haastattelussa entinen NHL-vahti ja nykyinen Columbus Blue Jacketsin presidentti John Davidson sanookin Hasekin tehneen torjunta, joita ei olisi pitänyt pystyä tekemään.

– Siellä oli tekniikka kaiken hänen hulluuden taustalla. Hän pystyi tekemään torjuntoja, joita ei pitäisi pystyä tekemään. Hän oli nopea, mutta hän osasi lukea peliä ja kykeni torjumaan pyörimällä ympäri, Davidson totesi.

Hasek voitti urallaan kahdesti Stanley Cupin ja kerran olympiakullan. Hänet valittiin NHL:ssä kauden parhaaksi maalivahdiksi kuudesti ja lisäksi Hasek voitti kahdeksti NHL-kauden arvokkaimman pelaajan palkinnon. Tshekkivahti valittiin Hockey Hall of Fameen viime vuonna.

– On helpompaa pelata jääkiekkoa kuin pitää puheita. Minun numeroni yhdeksän jäädytettiin viime vuonna Pardubicessä, jossa aloitin kiekkourani. Nyt minun numero 39 jäädytetään ja joka kerta, kun seison ihmisten edessä henkilönä, jonka pitäisi puhua, se on minulle ehdottomasti vaikeampaa kuin kiekon pelaaminen, Hasek hauskuutti mediaa Detroit Free Pressin mukaan tiistaina Buffalossa.

Buffalon ja Detroitin ottelu alkaa Suomen aikaa kello 02.