Liigan kovin maalintekijä löytyy länsirannikolta. Porin Ässien laitahyökkääjä Eero Elo on paukuttanut tällä kaudella 20 maalia, ja on matkalla kohti Liigan maalikuninkuutta. Elo teki hiljattain myös kahden vuoden jatkosopimuksen Ässien kanssa.

SuomiKiekko-sivusto otti raumalaiskasvatin piinapenkkiinsä. Puhetta oli tuoreesta sopimuksesta, maalien tekemisestä sekä kuuluisasta porilaisesta hulluudesta.

Mikä sai sinut tekemään jatkon Ässien kanssa?

Koko perhe on viihtynyt Porissa, ja olen ollut itsekin tyytyväinen organisaation toimintaan. Sieltä tuli tarjous, että he haluavat jatkaa ja luottaa minuun. Itse luotan Ässiin, ja olen päässyt täällä harppauksia uralla eteenpäin. Miksi vaihtaa hyvää?

Miten koet, että olet kehittynyt Porin aikanasi?

Olen kehittynyt kokonaisvaltaisesti pelaajana ja mennyt joka osa-alueella eteenpäin. Maisemanvaihdos herätti ja muutti uraa parempaan suuntaan. Hyvä, että on käynyt näin, eikä menty toiseen suuntaan. Paljon alaspäin ei olisi enää päästykään!

Monesti on puhuttu, että tarvitsisit otteisiisi ns. ilkeyttä lisää. Miltä tuntuu, onko sitä tullut?

Fyysisyyttä on tullut, mutta kyllä sitä saa tulla rutkasti lisääkin! Ei sitä liikaa vielä ole.

Oletko tehnyt sen eteen systemaattisesti töitä?

Olen pyrkinyt harjoittelemaan joka päivä samalla tavalla kuin kaikki muutkin ja ekstraa vielä päälle.

”Olen pyrkinyt menemään maalille enemmän”

Elon tammikuu on ollut vahva. Mies on tehnyt pinnoja yli piste per peli –tahtiin, sillä kuudessa pelissä on pöytäkirjoihin merkitty kolme maalia ja neljä maalisyöttöä. Viime viikonlopun HPK-ottelu oli tämän vuoden ensimmäinen, jossa Elo ei tehnyt pisteitä, mutta haki silti ratkaisuja hanakasti mm. laukomalla peräti kymmenen kertaa.

20 maalia ei tehdä sattumalta. Mitä tämän saldon takana on?

Olemme saaneet pelata koko kauden samalla ketjulla. Kuviot on sovittu ja palaset ovat loksahdelleet kohdalleen. Itseluottamus on kasvanut, kun saa itseluottamusta.

Maalinteko taitaa korostetusti olla itseluottamuskysymys?

Kyllä ja maalien tekeminen on kuitenkin mielestäni tämän lajin suola. Mielelläni teen, kun paikkoja tulee.

Onko hyvä vire vaikuttanut myös omaan ajatteluusi, että haet ratkaisuja hanakammin?

Maaliltahan niitä paljon tehdään. Olen joskus vältellyt maalille menemistä. Nyt olen pyrkinyt menemään sinne enemmän ja aktiivisemmin. Sieltä niitä näyttää tulevan.

”Olemme sössineet kotipelejä”

Ässät on tällä hetkellä Liigan kovin vierasjoukkue. Nytkin sillä on menossa seitsemän vierasottelun pisteputki. Samalla Ässien kotisaldo on kehno. Ässät on Liigan toiseksi huonoin kotijoukkue, eli Isomäki ei ole ollut ns. koskematon.

Miksi vieraissa kulkee, mutta kotona ei niinkään?

Se on aika erikoinen tilasto. Yleensähän pisteitä pitäisi tulla kotona enemmän. Yhtä lailla valmistaudumme kaikkiin peleihin. Ehkä se on ollut huonoa tuuriakin. Jossain vaiheessa sössimme kotipelejä, joita johdimme 2-3 maalillakin. Siitä on kuitenkin opittu ja menty koko ajan parempaan suuntaan.

Millä mallilla joukkueen työnteko tällä hetkellä on?

Olemme hyvässä suunnassa. Hämeenlinnassa pelin alku oli tahmea, eikä sellaisia nukahduksia saisi tulla. Päivästä toiseen pitää tehdä joukkueen omaa hommaa. Sitä kautta tiedämme, että voimme voittaa pelejä ja saada pisteitä.

Voidaanko kuvitella, että enemmän kotona saatavat pisteet voisivat olla jopa voimavara, sillä kaikki tietävät, millainen paikka Pori voi olla keväisin?

Tietysti. Uskon, että alamme kaivaa voittoja myös kotona. Sitä kautta saisimme joukkueelle lisää itseluottamusta. Tästä tulee vielä hyvä kevät.

Ässät on mainittu jopa mahdolliseksi kevään mustana hevosena. Miltä tämä kuulostaa?

Uskon samaan. Meissä asuu se porilainen hulluus koko joukkueessa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen