NHL:ssä nähdään lauantaina suomalaisille sopivaan katseluaikaan tuleva ottelu, kun Montreal Canadiens ja Washington Capitals iskevät yhteen jo kello 20 Suomen aikaa alkaen.

Washingtonin supertähden Aleksandr Ovetshkinin vastataklaustaito oli NHL.comin haastattelussa olleiden Canadiens-pelaajien keskuudessa suosittu puheenaihe.

– Olen pelannut häntä vastaan muutaman kerrran. Olen myös yrittänyt taklata pari kertaa, mutta ilman menestystä, Canadiensin hyökkääjä Brendan Gallagher sanoi.

– Olen yrittänyt, mutta hän on kova kuin kivi. Se on kuin taklaisi seinää, Lars Eller säesti.

Myös Montrealin kärkipelaajiin kuuluva Max Pacioretty tietää Ovetshkinin vahvuuden.

– Olen kerran koittanut taklata häntä, mutta ei siihen pysty. Hän on monsteri.

Canadiens-pelaajat tietävät myös Ovetshkinin hyökkäystaidot. Montrealin tähtisentteri Tomas Plekanec myös muistutti ruotsalaisen Nicklas Bäckströmin roolista Ovetshkinin menestyksessä.

– Hänellä on yksi parhaimpia laukauksia ja one-timereita tässä liigassa. Hän tietää mihin hän ampuu ja hän ei tarvitse paljon aikaa. Yksi Ovetshkinin vahvuuksia on kuitenkin Bäckströmin kanssa pelaaminen. Hän on hyvä pelin rakentaja ja hän löytää Ovetshkinin aina, kun tämä pääsee vapaaksi. Heidän kemiansa toimii ja he ovat vaarallinen pari.

Ovetshkin on tällä kaudella tehnyt 48 ottelussa tehot 29+16=45. Hän johtaa NHL:n maalipörssiä.