Puolustaja Alex Lintuniemen toinen kausi junioriliiga OHL:ssä on sujunut mainiosti.

Los Angeles Kings varasi Lintuniemen kesän NHL-draftin toisella kierroksella numerolla 60. HIFK-kasvatti kävi kauden alla leireilemässä tuoreen mestarijoukkueen kanssa.

– Olin heidän kanssaan pitkään ja se oli hyvä kokemus. Oli uskomatonta olla NHL-äijien kanssa. He ovat voittaneet Stanley Cupin, joten oli kiva nähdä mitä pitää tehdä sille tasolle päästäkseen, Lintuniemi sanoo hockeysfuture.com-sivustolla.

Lintuniemen OHL-seura on Ottawa 67′s. Ensimmäinen kausi rapakon takana oli haasteellinen. Päävalmentaja Jeff Brown näkee Lintuniemen ottaneen ison harppauksen tälle kaudelle.

– Mielestäni ero on valtava. Viime kaudella hänen intensiteettinsä ei ollut riittävä eikä hän työskennellyt tarpeeksi kovaa. Jo sen näkeminen, millaista seuraavalla tasolla on, avasi varmasti hänen silmänsä, Brown uskoo.

Lintuniemi on pelannut tällä kaudella OHL:ssä 24 peliä pistein 1+10=11.

– Hän on tullut takaisin, pelaa 30 minuuttia pelissä. Hän on pelannut kovaa ja hyvin, Brown kiittelee.

Isokokoinen puolustaja pelasi elokuussa alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Lake Placidin harjoitusturnauksessa. Lintuniemi halajaa paikkaa Nuorten Leijonien joukkueessa vuodenvaiheen MM-kisoihin.

– Se on todella lähellä. Toivottavasti olen mukana joukkueessa tänä vuonna. Se on hyvä tilaisuus oppia lisää, Lintuniemi kertoo.