SaiPan osalta matka Mestarien liigassa eli CHL:ssä päättyi tiistaina, kun puolivälieräparissa Kärpät oli parempi yhteismaalein 5-2.

Kärpät oli voittanut ensimmäisen kohtaamisen 2-0 ja se voitti myös toisen osaottelun, joka päättyi heille 3-2.

Täten SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen ei lähtenyt hirveästi pohtimaan paremmuutta, vaan täräytti kunniat suoraan Kärpille.

– Ei vain mahdettu mitään, parempi joukkue voitti tämän sarjan ilman muuta. Ovat ansaitusti jatkossa, Tirkkonen myönsi.

Toinen osaottelu lähti tilanteesta jossa SaiPa oli jo käytännössä kahden maalin takaa-ajomatkalla. Se loikin paljon haasteita.

– Ei missään nimessä helppo tilanne ollut. Olisimme hieman kaivanneet kyllä kotimaalia ensimmäisestä kohtaamisesta. Hyvin kuitenkin valmistauduimme ja joukkue oli latautunut. Uskoimme selkeästi siihen, että pystymme selviytymään. Kyse oli kuitenkin vain yhdestä pelistä ja tuossakin pääsimme vielä 1-0-johtoon, Tirkkonen kertaili.

Johto kuitenkin suli toisen erän viimeisellä sekunnilla, kun Joonas Kemppainen yllätti vahvasti SaiPan maalilla torjuneen Jussi Markkasen.

– Harmittava oli tuo tasoitus toisen erän loppuun. Siitä tuli taas sitten yksi maali lisää meille kurottavaksi. Olisi ollut hauska nähdä, että mitä se peli sitten olisi ollut jos olisimme päässeet kolmanteen erään johtoasemasta.

Yksi negatiivinen puoli oli myös jäähymäärät. Nekin rassasivat vielä kaiken päälle.

– Latauduttiin hyvin, mutta toki siellä oli sitten muutama helpohko jäähy mitä saatiin tuomareiden kautta. Hyvin sitten kuitenkin tapettiin ne, Tirkkonen pohti.

SaiPalla urakka Liigan puolella jatkuu torstaina, kun se saa vastaansa TPS:n. Kärpillä puolestaan CHL:n välierissä vastaan asettuu Frölunda.

Tsekkaa CHL:n taustatiedot ja jutut erikoissivustoltamme täältä!

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen