Edmonton Oilers antoi maanantaina päävalmentaja Dallas Eakinsille potkut. Seuran GM Craig MacTavish ottaa päävalmentajan tehtävät vastaan väliaikaisella pestillä. MacTavish valmensi Oilersia jo vuosina 2000-09.

MacTavish sanoi maanantaisessa tiedotustilaisuudessa, että seuran ongelmien juuret ovat kuitenkin syvemällä kuin pelkässä valmennuksessa.

TSN 1050 -radiokanavalla toimittaja Darren Dreger sanoi, että yksi mahdollinen ongelmakohta seurassa on pelaajien työmoraalin hiipuminen. Dreger maintsi erityisesti Taylor Hallin, 23.

– Kyse ei ole yhdestä pelaajasta. Kyse on monesta pelajasta, joiden työskentelyn tason on tippunut ja joilta puuttuu tiettyä kulttuuria, mutta jos näille puutoksille haluaa antaa kasvot ja nimen, niin se pelaaja olisi Taylor Hall, Dreger sanoi.

– Taylor Hall on ollut, enemmän tosin pukukopissa kuin jäällä, pettymys Oilersille.

Dreger uskoo, että Edmonton voi liikuttaa Hallin, jos sopiva tarjous tulee kohdalle. Hänen mukaansa Oilers kuitenkin saisi parhaimman korvauksen Hallista, jos he kauppaisivat hänet vasta kesällä.

– Jos olet myymässä Taylor Hallin tasoista pelaajaa, ja uskon Hallin olevan kaupan, silloin takaisinmaksu on parempi kesällä, kun joukkueilla on liikkumavaraa.

Oilers on tällä hetkellä kriisissä. Seura on voittanut ainoastaan kerran viimeiseen 16 kamppailuun. Hall on tehnyt 25 ottelussa tehot 8+10=18. Viime kaudella hän iski 75 runkosarjapelissä 80 pistettä.