HIFK:n maalilla ykkösvahdin vastuuta tällä hetkellä nauttivat Kevin Lankinen on lunastanut toistaiseksi paikkansa hyvin. Lankinen on aloittanut Ville Husson ollessa alle 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana kolmessa ottelussa, ja HIFK on voittanut nämä kaikki. Viimeisin helsinkiläisten uhri oli KalPa, jonka HIFK kaatoi 4-3.

– Mikäs sen parempaa. Kun pääsee pelaamaan, haluaa voittaa. Tänään ei tullut hirveästi kuteja, mutta KalPa sai pari hyvää paikkaa. Onneksi jätkät tekivät yhden enemmän, kertasi Lankinen iltaa SuomiKiekko-sivustolle.

Kyseiset voitot ovat Lankiselle kauden ensimmäiset.

– On tehnyt todella hyvää itseluottamukselle, ja tämä vahvistaa sitä. Tiedän, että jengi luottaa minuun, Lankinen kiitteli.

Päävalmentaja Antti Törmänen oli myös tyytyväinen, mutta muistutti samalla Lankisen kehnon pelin mm. johtaneen isoon tappioon esimerkiksi Lukkoa vastaan,

– Hän on kuitenkin ollut rauhallinen. Olen tykännyt siitä, että hänessä näkyy voittavan maalivahdin eleitä. Jyväskylässä (viime lauantaina) hän otti ison gamesaverin, kun JYP johti 4-2. Hänen testimatkansa jatkuu, Törmänen totesi.

Lankinen ei omien sanojensa mukaan ole jännittänyt tilannetta.

– En normaalia enempää. Totta kai pieni jännitys on aina, mutta se kuuluu asiaan. Teen omat hommani, ja on turhaa stressata muusta, Lankinen sanoi.

HIFK:n seuraava vastustaja on perjantaina vastaan tuleva SaiPa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen