Tiistaina Mestarien liigassa eli CHL:ssä edessä ovat toiset osaottelut puolivälierissä. Vastakkain ovat muun muassa suomalaisparissa Kärpät ja SaiPa.

Kyseisessä parissa Kärpät pääsee lähtemään toiseen osaotteluun etumatkalta, sillä oululaisjoukkue voitti ensimmäisen kohtaamisen lukemin 2-0.

Kärppien päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan onnistumisilla rakennettu tilaisuus on nyt vain hyödynnettävä.

– Hyvät lähtökohdat olemme itsellemme pelanneet ja samalla tehneet itsellemme tämmöisen mahdollisuuden. Nyt vain tartutaan siihen!, Marjamäki painottaa SuomiKiekko-sivustolle ennen toista osaottelua.

Kärpillä alla on kuitenkin tappio edellisestä liigaottelusta, kun KalPa oli Kuopiossa parempi lukemin 3-2. Sen jälkeen edessä oli kaksi vapaapäivää ja energioiden keräämistä toista SaiPa-vääntöä varten.

Nyt lähtökohta on kuitenkin huomattavasti erilainen verrattuna normaaliin liigaotteluun, kun käytännössä yhteismaalien takia peli on jo 2-0, vaikka pelikello ei ole pyörähtänyt sekuntiakaan eteenpäin.

– Kyllähän tuo varsinkin ottelun loppuhetkillä vaikuttaa, kun lasketaan maaleja. Tiettyjä ratkaisuja pitää peluutuksellisesti tehdä ja tiettyjä asioita pitää vielä tarkentaa. Mutta samalla tämä on kuitenkin peli muiden joukossa ja tähänkin lähdetään voittamaan peliä niin kuin aina muutenkin. Sitten toki mitä pidemmälle peli menee, niin sitä enemmän siellä on muuttuvia tekijöitä mihin pitää pystyä reagoimaan, kärppäluotsi Marjamäki kertoo.

SaiPa ja Kärpät tulevat keskenään hyvin tutuiksi joulukuussa, sillä kahden CHL-kamppailun lisäksi edessä on vielä kolmas keskinäinen kohtaaminen, kun Liigan puolella 16.12. edessä on peli Lappeenrannassa.

Muutenkin joukkueet ovat tulleet tutuksi, kun molemmat olivat nokikkain viime keväänä välieräsarjassa, jossa Kärpät vei pidemmän korren ja eteni lopulta mestariksi.

Tuntemattomia asioita ei tulekaan eteen kärppäluotsi Marjamäen mukaan.

– Tiedetään tasan tarkkaan, että miten heitä vastaan pitää pelata. Toki tämän pelin luonne on hieman erilainen kun ovat kaksi maalia perässä, mutta kyllä me lähdetään tähän yksittäistä peliä pelaamaan. Viisikkona pitää pystyä puolustamaan hyvin, vähintäänkin niin hyvin kuin mitä Lappeenrannassa tehtiin. Sitä kautta varmasti saadaan maalintekopaikkoja myös.

– Onhan tässä luonne toki hieman jännä, kun ei pelata pelkästään voitosta, vaan myös maaleista. Silloin sellainen hetkessä eläminen on tärkeää ja se, että mitä tahansa vaihdossa tapahtuu, niin siitä pitää päästä eteenpäin. Ihan ajatuksen tasolla kuin viisikkona kuin myös koko joukkueena. Tuo luo kuitenkin sellaisen oman mausteensa näihin peleihin, Marjamäki summaa.

Isossa kuvassa Kärppien loppusyksy ja alkutalvi on sujunut positiivisissa merkeissä. 12 viime ottelusta Liigassa se on voittanut 9. Samalla se on myös voittanut kaikki CHL-ottelunsa kyseisellä aikajanalla.

Silti, Marjamäki nostaa asioita esille, missä on mentävä eteenpäin.

– Nyt perjantaina KalPaa vastaan oli pitkästä aikaa ensimmäinen kerta kun meille tehtiin kolme maalia. Nekin toki tulivat vähän semmoisten yksilöpuolustusvirheiden kautta, ei niinkään joukkueen pelaamisesta. Ainahan sitä samalla toki kaipaa eri asioita. Esimerkiksi tehokkuuden pitäisi olla parempaa noilla maalipaikoilla. Samalla ollaan paljon puhuttu sekä harjoiteltu erikoistilannepelaamisesta, mikä on mennyt paljon eteenpäin alkukauteen nähden. Siellä on hyviä aihioita, mistä pystyy etenemään eteenpäin.

– Mutta samalla tässä pitää koko ajan olla antennit pystyssä kehittymisen kanssa ja ihan yksittäisten pelaajien suhteen. Kun heitä pystyy auttamaan, niin se auttaa myös joukkuepelaamisessa. Siinä on tehty paljon töitä ja siellä on vielä paljon tekemätöntäkin työtä. Itse toki tässä miettii enemmän sitä, että mihin tämä joukkue kehittyy. Siellä on paljon hyviä asioita ruvennut näkymään juurikin sen suhteen, että mitä pitää myös keväällä näkyä, kun pitää olla parhaassa iskussa, Marjamäki katsahtaa.

Kärppien ja SaiPan ratkaiseva toinen osaottelu CHL:n puolivälierissä käynnistyy kello 18.30.

Katso kaikki CHL:n puolivälieräparit erikoissivustoltamme täältä!

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen