Lue lisää:
Sport-hyökkääjän loukkaantuminen säikäytti – ”Lähti suoraan sairaalaan”

Vaasan Sport on ollut viime aikoina erittäin hyvässä iskussa ja tilille on tippunut voittoja pelistä toiseen. Viidestä viimeisimmästä pelistä se oli voittanut kolme.

Lauantaina vaasalaisjoukkue joutui kuitenkin tyytymään tappioon, kun myöskin hyvin jo useamman viikon ajan pelannut Kärpät oli parempi lukemin 3-1.

Kamppailu oli pitkään 1-0 nuoren hyökkääjän Sebastian Ahon osumalla. Kolmannessa erässä Kärpät onnistui lisäämään johtoa ylivoimalla, minkä jälkeen Sport tuli kuitenkin vielä maalin päähän.

Juha-Pekka Haataja iski vielä tyhjiin ja napautti samalla loppusinetit lauantain kamppailulle.

– Ei tarvitse ihmetellä miksi ovat kärjessä kuntopuntarissa, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehaisi Sportia.

– Erittäin kova vastus saatiin vastaan, mikä myös tiedettiin. Mitään ei saanut ilmaiseksi tänään.

Aivan kuitenkaan terävin vire ei säilynyt Kärpillä vahvan alun jälkeen.

– Meillä oli kaksi kovaa voittoa tuossa, niin ehkä sitten sitä kautta näkyi mentaalienergian puolella huonompia asioita. Oli huonoa reagointia ja sitä kautta peli meni vähän sellaiseksi ping-pongiksi. Ylivoimamaali oli kuitenkin iso ja se ratkaisi tämän loppu viimein, Marjamäki pohti.

– Kolme voitto tältä viikolta. Nämä olivat vielä kuitenkin isot pisteet meille.

Tiistaina Kärpät eteni jatkoon CHL:ssä eli Mestarien liigassa ainoana suomalaisjoukkueena kaadettuaan SaiPan. Torstaina puolestaan oululaisjoukkue teki ryöstöretken HIFK:n luokse, mihin kirsikkana kakun päälle tuli vielä lauantainen voitto Sportista.

Kokoonpanon saralla Kärpillä liikehdintää on riittänyt ja riittää, kun muun muassa nuoret lupaukset Aho ja Jesse Puljujärvi suuntaavat nuorten MM-kisoihin.

Muut tällä hetkellä päällä olevat loukkaantumiset ja nuoren kaksikon poistuminen rivistöstä johtavat siihen, että Kärpät kutsuu hyökkääjänsä Saku Mäenalasen takaisin Mestiksestä Hokin riveistä.

– Hän tulee Kajaanista ja liittyy maanantaina mukaan. Yksi peli on kuitenkin vielä jäljellä, niin meidän pitää saada rivit kuntoon. (Julius) Junttila ja (Patrick) Davis ovat varmasti tulossa sitten joulun jälkeen. Puolustuksessa (Ari) Vallinilla sama tilanne, kun taas (Ryan) Glenn voi pelata jo tiistaina, Marjamäki valoitti.

Vielä ennen maajoukkuetaukoa Kärpät kohtaakin tiistaina Lappeenrannassa SaiPan.

Lisää tarinaa luvassa nuorten MM-kisoihin tähyilevistä Ahosta ja Puljujärvestä luvassa sunnuntaina SuomiKiekko-sivustolla.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen