Moninaisten vaiheiden jälkeen Kärpät oli lopulta ainut suomalaisjoukkue joka selvisi välieriin Mestarien liigassa eli CHL:ssä.

Yksi joukkue Suomesta oli joka tapauksessa varma, sillä Kärpät kohtasi omassa puolivälierässään SaiPan.

Ensimmäisen kohtaamisen Kärpät oli voittanut 2-0, mikä loi hieman eriskummallisen lähtöasetelman toiseen osaotteluun.

– Sitä johti periaatteessa 2-0 jo ennen kuin peli alkaa, mutta kyllä me lähdimme voittamaan tätä peliä. SaiPa oli hieman muuttanut pelaamistaan ja kaiken lisäksi jätettiin alussa vielä kiekkoja heidän alueelle. Onneksi niistä sitten ei tullut maaleja. Pätkä alun jälkeen aina sinne toisen erän loppuun oli sellainen, että pelattiin siinä mun mielestä kauden parasta lätkää, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kehaisi toisen osaottelun jälkeen.

– Olimme ahkeria ja se meidän työmäärä oli ihan valtava. (Jussi) Markkanen seisoi päällään ottaen vielä huomioon sen, että meillä oli 15 huippupaikkaa kahteen erään. Oli tolppaa ja vaikka mitä. Tuntui, että ei mennyt sitten millään sisään. (Joonas) Kemppaisen maali toisen erän loppuun oli kyllä tärkeä, Marjamäki jatkoi pelin käännekohtaa.

Kemppaisen osuma kuittasi SaiPan kavennuksen ja kasvatti kolmanteen erään Kärppien johdon jälleen kahteen maaliin yhteislukemissa. Siihen päälle Joonas Donskoi iski vielä yhden maalin, mikä alkoi katkaista SaiPan selkärankaa.

– Joukkueen luonne ja ylipäätänsä tapa pelata oli erinomainen varsinkin siihen nähden, että mikä se lähtötilanne oli. Se tietää hyvää, Marjamäki sanoi viitaten jo tulevaan.

– Tietenkin harmittavaa oli se, että (Patrick) Davis tippui heti melkein toisessa vaihdossa, (Ari) Vallin myöhemmin. Mutta on meillä ukkoja esimerkiksi Hokki täynnä ja varmaan otetaan sieltä mukaan torstaille peliin HIFK:ta vastaan, kärppäluotsi jatkoi kokoonpanopuoleen kääntyen.

Isossa kuvassa Kärppien meno CHL:ssä on ollut vakuuttavaa ja paikka välierissä onkin hyvin ansaittu.

– 10 peliä ollaan näitä pelattu ja yhdeksän voitettu. 44 joukkuetta oli mukana ja neljä nyt jäljellä, mutta varmaan aika ansaittu paikka on. Mutta oli SaiPaa vastaan kyllä hieno pelata. Nämä ovat tämmöisiä rehtejä kaksinkamppailuja, missä ei saa mitään ilmaiseksi. Sellaista hyvää suomalaista lätkää, Kärppien leiristä Marjamäki jakoi arvostusta.

CHL:ssä Kärpät on seuraavan kerran tulessa 13. tammikuuta ensimmäisessä välieräkamppailussa Frölundaa vastaan.

Tsekkaa aikataulut ja vauhdikkaan puolivälieräpäivän jutut erikoissivustoltamme täältä!

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen