Leijonat ja Tshekki kävivät lopulta erittäin tasaisen väännön lauantain Sotshissa pelattavassa EHT-turnauksessa.

Kamppailu eteni aina voittomaalikilpailuun, jossa Kärpissä jo kovasti rankkareita sisään ampunut Joonas Donskoi nousi ratkaisijaksi. Yhden epäonnistumisen jälkeen Donskoi sai luottoa ja iski kaksi yritystä sisään, mitkä käänsivät kilpailun Leijonille. Loppulukemat olivat 3-2 Suomen hyväksi.

Kamppailun avauserässä Leijonat meni johtoon pienellä onnenkantamoisella. Maali merkattiin Sami Lepistön nimiin, jossa syöttäjinä olivat Teemu Ramstedt ja Harri Pesonen.

Toisessa erässä Tshekki kuitenkin iski kovasti vastaan hyvin nihkeästi pelannutta Leijonia vastaan. Ensin kovasti NHL:ään takaisin povattu Vladimir Sobotka antoi mahtisyötön, mistä Lukas Radil pääsi iskemään pelin tasoihin ajassa 23:42.

Vain hetkeä myöhemmin Dominik Simon vei Tshekin johtoon Leijonien ihmetellessä vieressä.

Kolmannen erän alussa Leijonat sai kuitenkin ylivoimalla tärkeän onnistumisen, kun Juuso Hietasen ja Lepistön esityöstä Sakari Salminen kävi takakulmalta siivoamassa irtokiekon reppuun.

Kolmannen erän loppupuolella hyvistä paikoista huolimatta maaleja ei nähty, joten edessä oli jatkoaika. Siellä Leijonille tarjottiin ylivoimaa, mutta Tshekin maalilla Jakub Kovar kesti.

Rankkareissa edettiin vahvasti käsikynkässä, jossa kuitenkin ratkaisijaksi nousi Donskoi. Yksi epäonnistuminen alussa ei paljoa haitannut, kun selkä seinää vastaan -tilanteessa nuori hyökkääjä ensin harhautti Tshekin maalivahdin Kovarin täysin kasinolle. Kun perään Tshekin yrittäjä epäonnistui, tuli Donskoi taas vuoroon. Harhautus nappiin ja kiekko sisään. Näin voitto kääntyi Leijonille.

– Aika monella variaatiolla pystyy vetämään ja siellä näkyy kova itseluottamus. Tärkeä kaveri tuollaisiin tilanteisiin, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen sanoi Donskoin ratkaisuista MTV Sportille pelin jälkeen.

Sunnuntaina Leijonilla edessä on vielä ottelu Ruotsia vastaan.