Liigassa kuudentena olevan HPK:n ykkösketju ei ole päässyt tehomerkinnöille viime aikoina. Kolmikko Jesse SaarinenMarek ViedenskyEero Somervuori on jäänyt nollille jo neljässä ottelussa peräkkäin. Kuudessa viime pelissä ketju on tehnyt yhteensä kaksi maalia, ja vain Viedensky on osunut joulukuussa.

Joukkueen kultakypärä Jesse Saarinen myöntää, että asiasta on ollut jo puhetta. Joulutauon jälkeisessä ottelussa Bluesia vastaan ketju oli aktiivinen, mutta maalit jäivät puuttumaan.

– En näe, että peli olisi huonoa. Olisimme voineet tehdä Bluesia vastaan pari maalia, samalla tavoin kuin alkukaudella. Nälkää on! Kävimme jätkien kanssa läpi pari kertaa ennen jäälle menoa, että meidän on aika tehdä, Saarinen pohtii SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

HPK tarvitsee ketjun tehoja lähitulevaisuudessa, sillä viiden seuraavan viikon aikana ohjelmassa on peräti 15 peliä.

– Mieluummin pelaamme kuin treenaamme. Kun oli kahden viikon tauko peleissä, niin oikein odotin, että pääsen pelaamaan, Saarinen naurahtaa.

HPK isännöi tiistaina SaiPaa. Joukkueet ovat tarvinneet jokaisessa kauden keskinäisessä kohtaamisessaan jatkoajan tai voittomaalikilpailun voittajan selville saamiseen. Jesse Saarisen laajempi erikoishaastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla pelipäivänä.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen