Ottelupari: Frölunda-HIFK

Lähtökohdat: Puolivälierissä Mestarien liigassa eli CHL:ssä HIFK saa vastaansa Frölundan, joka teki edellisellä kierroksella selvää jälkeä Tapparasta molemmissa osaotteluissa.

Tapparan valinta lepuuttaa Juha Metsolaa ensimmäisessä kamppailussa kostautui, kun Frölunda kävi lyömässä kirvesrintojen verkkoon peräti viisi maalia. Kun vielä kotiottelussaan ruotsalaisjoukkue päihitti Tapparan 4-2, meni se jatkoon yhteismaalin 9-3.

HIFK puolestaan kävi ensin vääntämässä tasapelin ensimmäisestä osaottelusta Fribourgia vastaan Sveitsissä, kun siellä lukemat olivat 2-2. Toisessa kamppailussa voimasuhteet olivat tasaisia vielä avauserässä, jonka jälkeen HIFK kuitenkin meni menojaan. 3-1-voiton myötä se varmasti jatkopaikan kahdeksan parhaan joukkoon.

Alkulohkojen puolella Frölunda keräsi kasaan 15 pistettä tehden kuudessa ottelussa peräti 35 maalia. Täten kahdeksassa ottelussa Frölunda on iskenyt yhteensä peräti 44 kertaa vastustajien nuottaan. HIFK puolestaan oli oman alkulohkonsa toinen Skellefteån jälkeen, mutta punanutut selvisivät jatkoon sijoituttuaan viiden parhaan lohkokakkosen joukkoon 14 pisteellä.

Liigan puolella HIFK:n viimeisimmät pelit ovat sujuneet vähintäänkin hyvin. Kuudesta edellisestä ottelusta punanutut ovat voittaneet viisi. HIFK onkin tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla viisi, mutta sillä on valtaosaa edellä olevista joukkueista kolme peliä vähemmän pelattuna.

Positiivisia tuulia HIFK:n leiristä on kantautunut muun muassa Tomas Zaborskyn osalta, joka nousi yhdessä toisen HIFK-hyökkääjän Joonas Raskin kanssa viikon tulikuumien listan kärkipaikoille. Samalla HIFK:n loukkaantumissuma on helpottanut huomattavasti ja sairastuvalta kehiin on saapunut lukuisia tärkeitä lenkkejä.

Frölunda on puolestaan pelannut hyvinkin vahvan alkukauden SHL:n puolella. 26 ottelusta se on kerännyt 52 pistettä, joilla se on tällä hetkellä sarjataulukossa toisena vain pisteen päässä kärjessä keikkuvasta Skellefteåsta.

Ehdottomasti ruotsalaisiin suurseuroihin kuuluva Frölunda ei ole kuitenkaan juhlinut aivan suuresti menestyksellä viime vuosina, kun se on muun muassa kolme kertaa putkeen tippunut puolivälierissä pihalle. Viimeisin mestaruus on kaudelta 2004-2005.

Joukkueen yleisrunko laadultaan leveä ja ikärakenteeltaan kaksijakoinen. Riveissä on monta maajoukkueesta tuttua kasvoa, mutta heidän rinnallaan on iso joukko hyvin lupaavia nuoria pelaajia.

Ensimmäinen koitos pelataan HIFK:n kotiareenalla, toinen puolestaan Frölundan pyhätössä.

Seuraa heitä:

Artturi Lehkonen, Frölunda: Nuorten MM-kultaa viime vuodenvaihteessa juhlinut Lehkonen päätti tehdä muutoksen urallaan, kun hän vaihtoi KalPan SHL:ään ja Frölundan paitaan. Siellä pelit ovat lähteneet käyntiin vähintäänkin tyydyttävästi. 26 ottelussa tehoja on syntynyt 4+7=11. CHL:ssä 7 ottelussa tähän mennessä tehot ovat olleet puolestaan 2+4=6. Taitava laituri, jolla potentiaalia riittää. Ikää Lehkosella on vielä hyvin vähän (19v), vaikka huomioida pitää se, että miten kauan Lehkonen on jo miesten pelejä pelannut.

Mathis Olimb, Frölunda: 28-vuotias Olimb on hyvin tuttu näky Norjan maajoukkueen paidasta eri kinkereistä. Tällä kaudella Olimbiin on yhdistetty vahvasti myös KHL-huhuja juurikin Jokereiden paitaan. Olimb on keikkunut koko alkukauden ajan SHL:n pistepörssin kärkisijoilla. Tällä hetkellä kasassa on 25 ottelusta tehot 6+18=24. Sen sijaan CHL:ssä tahti on ollut melkoisen murhaava. 8 ottelussa Olimb on takonut peräti tehot 5+16=21. Taitava väkkärä, jonka kanssa HIFK saa tosissaan olla tarkkana.

Toni Söderholm, HIFK: Alkukausi Söderholmilla on ollut hyvin haastava, sillä HIFK-kapteeni oli pitkään poissa kaukaloista ennen kuin hän palasi takaisin kehiin juurikin edellisen CHL-kierroksen toiseen osaotteluun. Söderholmia HIFK on kaivannut, sillä hänestä joukkue saa peräpäähän todellisen liiderin, joka kantaa isoa vastuuta. Sen tärkeysarvoa on turha vähätellä. Kuudessa liigaottelussa tähän mennessä Söderholm on napannut kaksi syöttöpistettä tililleen. CHL:ssä viidessä ottelussa tehot ovat olleet 0+5.

Juuso Puustinen, HIFK: Puustinen on hyvä osoitus siitä, että HIFK:lla on vielä tarjolla paljon potentiaalia rivistössä, joka ei ole aivan täysin tullut vielä esille. Loukkaantumisten sävyttämällä alkukaudella 16 ottelussa Puustinen on iskenyt tehot 5+2, joiden suhteen jatkossa voi odottaa vielä parempaa. Potentiaalia kun Puustisella on koviin lukemiin, mistä kertoo esimerkiksi viime kauden 23 tehtyä kaappia Liigassa. CHL:ssä viidessä ottelussa Puustinen on iskenyt tehot 0+2 tähän mennessä.

Toiset osaottelut ovat vuorossa 9.12. Tsekkaa kaikki otteluparit CHL:n erikoissivustoltamme täältä!

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen