Columbuksen puolustajan Jack Johnsonin taustalta on paljastunut karu tarina.

27-vuotias Johnson on tienannut urallaan mukavat 18 miljoonaa dollaria, mutta tästä huolimatta pakki on nyt todettu virallisesti varattomaksi.

Hänellä on Columbus Dispatch -lehden mukaan velkaa yli 10 miljoonaa ja varallisuutta alle 50 000 dollaria.

Huippu-urheilijoiden vararikot eivät ole erityisen poikkeuksellisia uran jälkeen, jos kulutus jatkuu entiseen malliin tulotason romahtaessa.

Johnsonin tapauksessa ura kuitenkin jatkuu, ja hän tulee tienaamaan tälläkin kaudella viitisen miljoonaa dollaria, mutta oudoksi tilanteen tekee syy vararikon taustalla: hänen omat vanhempansa.

– Sanoisin valinneeni väärät ihmiset, jotka johtivat minut väärälle polulle, Johnson muotoili lehdelle ja lisäsi hankkineensa nyt uudet ihmiset järjestelemään asiansa kuntoon.

Johnson on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa tarkemmin, mutta lehden mukaan ”väärien ihmisten” joukossa ovat hänen omat vanhempansa Jack Sr. ja Tina, joista jälkimmäinen sai täydet oikeudet hoitaa poikansa raha-asioita vuonna 2011 – juuri ennen kuin Johnson teki seitsemän vuoden ja yli 30 miljoonan dollarin sopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa.

Uusi talo, autoja ja matkoja

Columbus Dispatchin mukaan Jack Johnson lopetti yhteistyön kokeneneen agentin Pat Brissonin kanssa vuonna 2008. Nuorella pelaajalla ei ollut kokemusta raha-asioidensa hoidosta, joten hän päätti jättää raha-asiansa vanhemmilleen.

Lehden mukaan Tina Johnson on ottanut vuoden 2011 supersopimuksen jälkeen ainakin 15 mutta ehkä jopa 18 miljoonaa dollaria lainaa poikansa tulevia ansioita vastaan – epämääräisiltä rahoittajilta ja erittäin korkeilla koroilla.

Rahoilla vanhemmat ovat hankkineet muun muassa talon Kalifornian Manhattan Beachiltä kertomatta Johnsonille asiasta, molemmille uudet autot sekä matkustelleet reippaasti, muun muassa poikansa otteluihin.

Koska pelaajan nimi on mukana lainapapereissa, joita ei ole hoidettu maksuun ajoissa, on Johnson haastettu jo kolmesti oikeuteen, mutta juristit ovat onnistuneet sovittelemaan tapauksista kaksi.

Columbus Dispatchin mukaan Jack Johnson on nyt katkaissut kaikki yhteydet perheeseensä.