Karjala-turnauksessa Leijonien riveissä annettiin jo kovasti näyttöjä MM-kisoja ajatellen, vaikka matkaa Tshekissä järjestettävään turnaukseen onkin vielä useampi kuukausi.

Leijonien riveissä yksi vahvimmista suorittajista koko Karjala-turnauksen ajan oli Teemu Hartikainen, jolla on jo alla seurajoukkueesta Ufasta varsin vahva alkukausi.

Hartikaisella selkeä päätähtäin tällä kaudella henkilökohtaisella tasolla on päästä mukaan MM-kisoihin. Sen hän ilmoitti jo aiemmin eikä kanta ole muuttunut mihinkään.

Miten sitten Karjala-turnaus ajoi kyseistä tavoitetta omasta mielestäsi?

– Varmasti aika hyvin. Omasta mielestäni pystyin dominoimaan kulmia, hakemaan sieltä syöttöjä ja maalipaikkoja rakentamaan myös. Ei tullut mitenkään hätä, vaikka olihan tuossa niitä samoja miehiä vastassa mitä sitten MM-kisoissa on, Hartikainen pohti asiaa SuomiKiekko-sivustolla.

– Ihan hyvin varmasti ajoi sitä asiaa.

Peliään jo ihan kansainvälisellä tasolla Hartikainen on saanut yhä monipuolisemmaksi ja vastustajien kannalta vaarallisemmaksi. 24-vuotias laituri ei ole pelkästään enää alempien ketjujen rouhija, vaan väkevien haastojen lisäksi myös pelinrakentelu luonnistuu.

Vahva syksy on miehen omien sanojen mukaan tässä vahvasti takana.

– Venäjällä on niin kiekollinen rooli, missä saan paljon pyörittää ylivoimaa ja niin edelleen. Sitä kautta se itseluottamus vain kasvaa ja uskaltaa heitellä vähän erilaisia syöttöjä sun muita hyökkäysalueella. Näkee kenttääkin hieman paremmin, kun vähän toisenlaista vaatimustasoa sille pelityylille.

– Kuitenkin tuossa on jo lähemmäs 40 peliä alkukaudesta isossa roolissa, niin kyllähän ne näkyvät ja vaikuttavat, Hartikainen sanoi viitaten siihen mihin suuntaan henkilökohtaiset otteet ovat menneet.

Jos Karjala-turnaus oli näyttöjen antamista myös isossa kuvassa, oli se myös päävalmentajan tehtävässä Kari Jalosen debyyttiturnaus.

Hartikaisella itsellä ei ollut muuta kuin positiivista sanottavaa siitä, mitä ensimmäinen turnaus tarjosi Jalosen alaisuudessa.

– Pelattiin kuitenkin hyvin ja saatiin ajettua sitä systeemiä sisään. Ihan hienohan tämä turnaus lopulta oli. Pidettiin kaikki simppelinä, mutta meininki oli aika reilu kuitenkin kokonaisuudessaan.

Hartikainen itse pääsi vertailemaan eroja esimerkiksi edelliseen päävalmentajaan Erkka Westerlundiin verrattuna, sillä Hartikainen oli mukana myös viime syksynä Karjala-turnauksessa pelaten silloinkin vahvasti.

– Ehkä nyt ei ajeta kahdella niin kovaa päälle kuin Erkan aikana ja pidetään hieman enemmän laitoja kiinni. Mutta ei tuossa nyt loppujen lopuksi niin suuria eroja ollut, vaan molemmat ovat aika ”suomalaisia” tyylejä pelata.

– Pieniä juttuja, Hartikainen tiivisti erot Westerlundin ja Jalosen aikakausien välillä.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen