Ilman pisteitä AHL:ssä tähän mennessä pelannut Petri Kontiola on esiintynyt Toronto Marliesin valmentajan Gord Dineenin mukaan hyvin, mutta suomalaisen luistelussa on parantamisen varaa.

Viime viikon tiistaina Kontiola veti the Canadian Pressin toimittajan Kyle Cicerellan mukaan yksityiset luisteluharjoitukset luisteluvalmentaja Barbara Underhillin kanssa. Kontiola sai vapautuksen tiistain luistelusession jälkeen Marliesin joukkueharjoituksista.

– Meidän mielestä hänen oli tärkempi harjoitella luistelua kuin olla mukana joukkuetreeneissä. Hän on tehnyt ketjukavereistaan parempia. Hän näkee kentän hyvin. Vielä tehoja ei ole tullut, mutta niitä tulee, jos hän saa jatkossakin yhtä paljon tilaisuuksia, Dineen sanoi Cicerellan haastattelussa.

– Nyt meidän täytyy vain saada hänen jalkansa tekemään enemmän töitä.

Marliesin tavoitteena ei ollut saada Kontiolaa luistelemaan uudella tekniikalla, vaan saada karsittua hänen tekniikastaan pois huonoja asioita.

– Hänen ikäisensä tekniikkaa ei voi muuttaa, mutta Underhill näki, että hän pystyisi parantamaan Kontiolan tekniikasta joitain asioita.

Koko Marliesin joukkue on ollut vaisu maalinteon suhteen alkukaudesta. 13 ottelussa maaleja on syntynyt 1,69 maalin keskiarvolla per peli.

– Teemme alle kaksi maalia per peli, sillä tyylillä ei montaa peliä voita. Olemme yrittäneet luoda hyökkäyspeliä eri tapojen kautta ja olemme yrittäneet erilaisia koostumuksia, Dineen kertoi.

Valmentaja toivoo, että kun Kontiola alkaa tehdä pisteitä, tulisi pistetehtailusta osa suomalaissentterin pelaamista.

– Kun tehoja jossain vaiheessa tulee, toivottavasti niistä tulee pysyvä osa hänen peliään.