Nykyään Leijonien apuvalmentajana toimiva ja viime kevääseen pelaajauransa lopettanut Ville Peltonen palasi pelitapahtumien pariin perjantaina, kun vuoden 1995 Leijonien maailmanmestarit kohtasivat Ruotsin legendoista kasatun joukkueen.

Peltonen viiletti legendaarisessa ketjussa Saku Koivun ja Jere Lehtisen vierellä.

Vaikka pelitapahtumalle irtosi kehuja, ei suurempia fiboja pelikentille palaamisen suhteen tullut.

– Ihan tarpeeksi on saanut pelata, vaikka toki oli nyt hienoa vetää tuolla. Tärkein juttu tässä on kuitenkin se, että näkee joukkueessa mukana olleita ja saa olla vähän enemmän heidän kanssaan viettämässä aikaa, Peltonen tuumasi pelin jälkeen SuomiKiekko-sivustolle.

Ylipäätänsä paljon katsojia kerännyt tapahtuma vaikutti Peltosen mielestä hyvinkin onnistuneelta.

– Ihmiset ottivat vielä hienosti vastaan meidän lisäksi myös ruotsalaiset. Taputtivat myös heille ja kyllä tämä onnistunut juttu oli.

Kovin pitkään Peltonen ei kuitenkaan uudelleen tapaamista kerkeä viettää, sillä lauantaina ohjelmassa on jo askareet apuvalmentajan tehtävässä, kun Leijonat kohtaa iltapäiväpelissä Venäjän.

– Kyllä tämä minun kohdaltani lyhyeksi jää, mutta eiköhän näitä varmasti tule uusia vielä. Mutta mukavia tapahtumiahan nämä ovat.

Torstaina Karjala-turnauksen avausottelussa Leijonilla Tshekkiä vastaan katseet kiinnittyivät tiukasti päävalmentaja Kari Jaloseen, joka oli ensimmäistä kertaa Leijonien luotsin tehtävässä.

Samalla tulikaste tapahtui myös Peltosella. Debyytistä uudessa roolissa jäi hyvä maku.

– Olihan totta kai vähän jännä tilanne. Vähän Julius Junttilan kanssa haettiin vertaistukea siinä, kun oli meille molemmille ensimmäiset pelit. Mutta ihan hyvä, että jännitti se, koska pitääkin, että on oikeasti valmis. Makea fiilishän siinä sitten oli, kun vielä voittokin tuli.

– Niistähän kuitenkin tässä pelataan. Hieno voitto, Peltonen tiivisti.

Leijonat kohtaa lauantaina Venäjän kello 16.00.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen