Leijonien osalta niin maajoukkuekausi kuin Karjala-turnaus lähti käyntiin voitolla Tshekin kaaduttua lukemin 2-1.

Penkin takana tulikasteensa päävalmentajana saanut Kari Jalonen kertoi nähneensä jo sellaisia asioita Tshekki-pelin suorituksessa, mitä osasi odottaa Leijonien ryhmältä (lue lisää).

Mutta missä joukkue menee turnauksen aikana eteenpäin?

– Siellä oli asioita, mitä haluttiin saada näkyviin, mutta niitä pitää kyllä vielä tarkentaa. Esimerkiksi sijoittumista ja paikkojen suhteen pelaamista sun muuta. Teen luonteeni mukaisesti työtä ja katsomme tarkasti, että missä kaikki menevät. Jos pelaaja on puoli metriä väärässä paikassa niin se sijoitetaan oikeaan paikkaan, Jalonen kertasi kehityskohteita SuomiKiekko-sivustolle.

– Tehdään sen suhteen töitä, että saadaan se kokonaisuus jämäkämmäksi ja jämäkämmäksi, Jalonen jatkoi.

Kokoonpanon suhteen on tulossa myös muutoksia Jalosen mukaan. Tshekki-ottelussa sivussa olivat hyökkääjistä Petteri Wirtasen ketju, jossa laidoilla ovat Harri Pesonen ja Lennart Petrell.

Puolustajista puolestaan sivussa olivat Tshekki-pelistä Tommi Kivistö ja Esa Lindell.

Jalosen mukaan tarkoituksena on tuoda kaikki mukaan lauantain Venäjä-peliin.

– Tässä on kuitenkin 25 kenttäpelaajaa mukana, niin se on selvää, että ”Wirtaset” tulevat kehiin semmoisenaan. Ajatus on se, että jos ei ole mitään vammoja tai kolhuja, niin he tulevat kehiin ja yksi ketju huilaa tuosta.

– Se on ollut alkuperäinen ajatus. Sitten lauantain pelin jälkeen sunnuntaille varmaan pikkuisen fiksataan vielä joukkuetta.

Myös aloittava maalivahti vaihtuu, vaikka Juha Metsola pelasikin erittäin hyvän pelin Tshekkiä vastaan. Alkuperäinen suunnitelma pysyy yllä.

– Maalivahti vaihtuu, se on selvää ja se on sovittu juttu. (Atte) Engren tietää, että hän pelaa Venäjää vastaan, Jalonen vastasi suoraan.

Jalonen puhui ennen turnausta odottavansa Leijonien pelistä näkevänsä voittavia elementtejä. Niiden suhteen tarkennusta on myös vielä luvassa, vaikka turnaus lähtikin voitolla liikenteeseen.

– Ollaan puhuttu siitä, että MM-kisat ja se taso mitä siellä pelataan, niin se on se tähtäin. On selvää, että tarvitsemme jämäkän puolustuksen, mutta myös hyökkäys on saatava sen suhteen tasapainoon. En usko siihen, että jos alamme antamaan valtavasti maalipaikkoja, niin rupeamme voittamaan pelejä.

– Voittamisesta olen puhunut ja mielestäni on ihan eri asia pelata lätkää kuin pelata voittavaa lätkää. Se voittava lätkä pitää sisällään vahvan hyökkäyspelin mutta myös hyvän viisikon puolustuspelin.

Lauantaina haaste koveneekin huomattavasti Jalosen mielestä.

– Sieltä tulee ihan KHL:n huipputason pelaajia vastaan. Mutta se on hyvä, että saadaan revanssi heti lähtöön, Jalonen viittasi hymyillen siihen, että myös Leijonien mukana on paljon keväällä hopeaa MM-kisoissa napanneita hyökkääjiä, jotka joutuivat taipumaan Venäjän edessä Minskin kisoissa.

Leijonat ja Venäjä iskevät yhteen lauantaina kello 16.00.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen