Leijonien osalta maajoukkuekausi alkoi voitolla, kun Karjala-turnauksessa Tshekki kaatui torstain kohtaamisessa lukemin 2-1.

Jo turnauksen lähtökohta oli monelle pelaajalle haastava, sillä KHL ei mene ollenkaan tauolle turnauksen aikana ja taas Mestarien liigassa eli CHL:ssä pelattiin vielä tiistaina ensimmäinen jatkokierros.

Sen Leijonien avausmaalin Tshekkiä vastaan iskenyt Jarkko Immonen myönsikin isoksi haasteeksi.

– On se. Meillä Torpedon kanssa monella muulla oli vielä peli tiistaina, siihen matkustamiset ja muut päälle ja sitten heti peli täällä. Onhan tämä aika tiukka setti, Immonen sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta niin on päätetty ja niin myös mennään. Ei vaan voi mitään.

Voittoisasti homma kuitenkin pyörähti käyntiin ja Immonen itse pääsi myös maalien makuun. Iso kunnia ylivoimaosumasta kääntyi kuitenkin Antti Pihlströmille, joka teki osumassa loistavaa maskia maalilla.

– Se oli hyvä, ei siinä sitten muuten mitään ihmeellistä. Muutama hyvä veto toki muutenkin saatiin ja ylipäätänsä pyrittiin pitämään se tekeminen hyvin simppelinä, Immonen sanoi viitaten ketjunsa peliin, joka jäi vielä takkuiseksi.

– Koko ajan haettiin vähän. Puolustussuuntaan oli ihan ok tekemistä ja totta kai, hekin puolustivat hyvin, niin ei saatu oikein sellaisia myllytyksiä, vaan aika paljon se peli meni keskialueella vääntämiseksi.

– Vähän sellainen peli, että ei oikein kummaltakaan tullut mitään ihmeempiä. Vähän hakemista molemmilta joukkueilta, hyökkäyspelissä ei mitään kummoisempaa, Leijonien ykkössentteri mietiskeli.

Huomio Tshekki-ottelussa keskittyi pitkälti penkin takana debyytin Leijonien luotsina tehneeseen Kari Jaloseen.

Hirveästi uusia juttuja pelillisesti joukkueelle ei ehditty edes tuoda nopean aikataulun kanssa. Mutta nyt kyseinen prosessi vasta käynnistyikin.

– Lähdetään katsomaan tuota peliä enemmän, että mitä tehtiin oikein ja mitä ei tehty oikein. Missä onnistuttiin ja missä pitää kehittää, Immonen sanoi ja painottikin ettei peliin tullut mukaan vielä isompia yksityiskohtia.

– Hyvin vähän vielä. Ensimmäisen pelin jälkeen noita asioita on helpompi lähteä kehittämään sitten.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen