Philadelphia Flyersin suomalaispuolustajan Kimmo Timosen ura on vedenjakajalla. Veritulppia sairastava Timonen käy jossain vaiheessa uudenvuoden jälkeen New Yorkissa ultraäänikokeissa ja tietokonekerroskuvauksessa. Jos testit näyttävät Timosen kannalta huonoilta, on suomalaisen ura ohi.

Timonen ei ole vielä varannut aikaa kokeisiin.

– Tilanteeseeni ei ole kunnon päivitystä. En ole vielä kärsinyt pahoja kipuja veritulppien takia, joten yritän pysyä toiveikkaana, Timonen sanoi the Philadehia Daily Newsille.

Timonen treenaa jään ulkopuolella niin lujaa kuin hän treenaa joka kesä. Jääkiekko on kuitenkin kiellettyä niin kauan kuin Timonen joutuu syömään verenohennuslääkkeitä.

– Minun pitää olla erittäin varovainen, jopa arkielämän asioiden kanssa. Minun pitää välttää mustelmia ja kaikkea, mikä voisi rikkoa ihoni. Esimerkiksi mailan saaminen kasvoihin olisi vaarallista.

Timosella todettiin kesällä veritulpat keuhkoissa ja oikeassa jalassa. Hänelle on vaikeaa katsoa pelejä katsomosta käsin.

– On vaikea katsoa pelejä. Tunteeni ovat korkealla. Tulen yhä vihaiseksi, Timonen totesi.

Lääkärien mukaan Timosen veritulpat johtuvat proteiini C:n puutoksesta. Samasta kärsivät myös Timosen äiti ja kaksi veljeä.