Jokereiden takalinjoilla 30-vuotias Topi Jaakola on kahden viimeisen kauden aikana nähnyt jo hyvin sitä, mitä KHL:n arki oikeasti onkaan.

Viime kaudella Jaakola pääsi myös näkemään sen, mitä finaalikiekko on, kun hänen edustamansa Lev Praha ylsi kyseiseen vaiheeseen asti.

Nyt takana on jo pitkä tovi pelejä Jokereiden paidassa, mitkä ovat joukkueen kannalta sujuneet vähintäänkin hyvin. Tulosta on tullut mukavasti, eikä sijoitus sarjataulukossa ole lainkaan hassumpi.

Myös Jaakolalla itsellään on hyvin positiivinen vaikutelma koko alkukaudesta.

– Vähän sellainen samanlainen fiilis on päällä mitä oli ennen kauden alkua. Älyttömästi potentiaalia tuossa porukassa on. Se fiilis ei ole muuttunut mihinkään ja sen pelitkin ovat näyttäneet, Jaakola tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Ollaan pelattu hyvin, mutta tiedetään se, että pystytään vielä paljon parempaankin. Ei olla millään muotoa mitenkään kylläisiä tähän nykytilanteeseen.

Jokerit palasi keskiviikkona noin vähän yli viikon mittaiselta maajoukkuetauolta takaisin kehiin. Kyseisen tauon Jaakola otti ilolla vastaan.

– Olin vielä itse harjoituskaudella vähän toipilaana, kun oli olkapään kanssa vähän ongelmia. Tuli nyt sellainen olo, että teki tuo tauko kyllä hyvää. Muutama päivä huilattiin ja siihen perään vielä muutama kovempi reeni. Enemmän pystyttiin vähän sitä fysiikkapuolta hoitamaan, kun ei ollut pelejä.

Ja myös henkiselle puolelle tarjottiin pieni stoppi.

– Välillä vähän saa ajatuksia kiekostakin pois. Ehtii elää välillä vähän sellaista ”normaalimpaakin” elämää.

Paluu tauolta sujui voittoisissa merkeissä, kun Dinamo Minsk kaatui lukemin 3-1. Peliin lähdössä näkyi vielä Jaakolankin mukaan se, että edellisestä pelistä oli pieni tovi ehtinyt vierähtää.

– Vähän oli hakusessa alku niin itsellä kuin varmasti vähän koko joukkueella. Tauon jälkeen se ensimmäinen peli on vähän haastava, mutta sitten päästiin kyllä paremmin ja paremmin kiinni peliin. Hyvä maku loppujen lopuksi jäi ja ansaittu voitto.

Jaakola myös itse pääsi maalien makuun.

– Muutamassa aiemmassa pelissä ehti olla todella hyviä paikkoja ja on saanut ylivoimaa sun muuta tässä pelata, niin varmasti jotain odotetaankin. Totta kai se oli kiva onnistua ja vielä kun tuli hyvä syöttö siinä, niin pääsi hyvin ampumaan, Oulusta lähtöisin oleva luutija kertasi ottelun 3-0-osumaa.

Jatkoa ajatellen yksi kehityskohta nousi myös esille.

– KHL:ssä moni joukkue puolustaa niin hyvin, niin vähän pitäisi pystyä nopeammin vielä kääntämään peliä, että ei aina tarvitsisi viittä äijää vastaan hyökätä.

Jokerit on seuraavan kerran tulessa sunnuntaina, kun Slovan Bratislava saapuu vieraaksi Hartwall Arenalle.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen