Kaksi katkeraa tappiota putkeen kokenut Kärpät onnistui pääsemään takaisin voittojen tielle, kun se kaatoi HPK:n kotonaan lukemin 5-2.

Kolmen pisteen voiton myötä ero sarjajohtaja KalPaan kaventui taas kahteen pisteeseen.

Voitossa isoina avaintekijöinä oli Ivan Humlin ja Juha-Pekka Haatajan tutkapari, jonka onnistumiset lämmittivät päävalmentaja Lauri Marjamäen mieltä.

– Hyvä, että saivat. Sitä on odotettukin, Marjamäki heitti.

– Ne ovat isoja juttuja kuitenkin. Ylipäätänsä tuossa maalinteko on ollut vaikeaa, niin 5 maalia, vaikka tietenkin viimeinen tyhjiin, Marjamäki jatkoi.

Varsinkin kaksikosta Haataja kerkesi olla peräti 15 ottelun maalittomassa putkessa, joka katkesi Espoossa vierasottelussa tiistaina. Illan saldoksi Haataja kuitenkin nakutti nyt tehot 1+2. Huml puolestaan keräsi kasaan tehot 1+1.

Vierailijajoukkueen HPK:n riveistä myönnettiin Kärppien olleen parempi joukkue illan kamppailussa. Samalla linjalla oli myös Marjamäki.

– Paljon töitä ja paljon välittämistä. Ei silti helppo peli ollut, vaikka varmasti oltiin voiton arvoisia kuitenkin. Voitettiin erikoistilannepelaaminen ja sitten vielä tuo lopun taistelu, missä (Lasse) Kukkonen hyppi varmaan 2-3 kertaa kiekon eteen. Rupesi olemaan sellaista touhua, mitä voittamisessa vaaditaan.

Juuri erikoistilannepelaaminen nousi isoksi vedenjakajaksi. Siinä Marjamäki löysi niin kehuttavaa kuin parannuskohtia.

– Toinen kerta kun sählättiin useamman minuutin viidellä kolmea vastaan mahdollisuus. Siinä meidän pitää terästäytyä. Mutta toisaalta kaksi ylivoimamaalia, niin se oli hyvä juttu. Samalla alivoimalla ei päästetty yhtään. Erikoistilannepelaaminen oli parempaa kuin vastustajalla, niin siihen varmasti tämä peli myös ratkesi.

Kamppailun jälkeen Marjamäki otti myös kantaa tuoreeseen Kärppiin liittyneeseen uutiseen, kun tshekkiläispuolustaja Vladimir Eminger siirtyi oululaisjoukkueesta takaisin kotimaahansa Sparta Prahan riveihin.

– Eminger on nuori lahjakas pelaaja, joka on noussut jo hiljalleen Tshekin maajoukkueryhmään mukaan. Nähtiin tuo paremmaksi nyt. On antanut paljon Oulun Kärpille ja ollaan varmasti me myös annettu hänelle, mutta jotenkin tuntui valmentajana, että on vähän väärin pelaajaa kohtaan, että pelaa vain silloin tällöin. Toivotaan hänelle hyvää jatkoa ja pääsi vielä hyvään paikkaan, kun Sparta Praha halusi hänet. Meillä taas jäi 8 pakkia tuohon, niin varmasti sellainen win-win-tilanne molemmille.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen