Kärppien puolustuksen loukkaantumistilannetta auttamaan tullut Arto Laatikainen on esiintynyt kahdeksan ottelun mittaisella pätkällä hyvin mainiosti oululaisjoukkueen takalinjoilla.

Kahdeksan pelin diilistä viimeinen peli oli vuorossa torstaina, kun Kärpät vieraili Espoossa Bluesin vieraana. Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoi jo kamppailua ennen, että Laatikaisen jatko Oulussa tulee selviämään hyvin todennäköisesti perjantaina, kun asiaa käsitellään vielä rauhassa.

Laatikaisen oma kanta tulevaisuuden suhteen on selvä.

– Olen viihtynyt ja on ollut todella kivaa tehdä jätkien kanssa hommia tuossa. On reissattu ja sun muuta, hieno joukkue kyllä. Kiva olisi olla jatkossakin mukana, Laatikainen myönsi SuomiKiekko-sivustolle.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien on ollut jo se, että oli helppo tulla joukkueeseen mukaan, pelisysteemi oli tuttu (Lauri) Marjamäen Blues-ajoilta ja se kyllä helpotti. Ihan onnistuneena voi pitää tuota keikkaa ja toivon, että asiat selviävät huomenna siihen malliin, että saan pelata jatkossakin Kärppien paidassa.

Pallo onkin vahvasti Kärppien seurajohdolla.

– Itsellä turha veikata mitään, ei ole pelkästään minun päätettävissä. Katsotaan sitten, kun ilmoitus tulee.

– Laatikainen kun tuli, niin oltiin kolmen pelin tappioputkessa. Hän on pelannut kahdeksan ja ollaan voitettu kahdeksan. Niissä kymmenen maalia vain päästetty omiin. Kyllä siellä on kaiho toive mennyt seurajohdolle, mutta huomennapa asia päätetään ja kuullaan sitten. Mutta sellainen pieni vaalean vihreä valo siellä voi omalta osalta kyllä olla, päävalmentaja Marjamäki puolestaan totesi, joka ei peittele omaa kantaansa.

– Toivoisin, että jatkaa, mutta kaikki ymmärtävät sen, että nuo ovat aina isoja ratkaisuja. Ei se ainakaan Laatikaisen panoksesta ole jäänyt kiinni, sillä on pelannut upeasti.

12 vuoden kodissa kunnioituksella

Laatikainen itse palasi torstaina tutulle areenalle, kun Kärpät väänsi liigapisteitä Barona Areenalla Bluesia vastaan. Edelleen kyseinen pyhättö on hyvin erityinen paikka Laatikaiselle.

– 12 vuotta tällä kuitenkin ollut, niin eivät nämä ihan pelejä muiden joukossa ole kieltämättä. Tietysti vähän helpottaa sinänsä, kun taisi olla kolmas vai neljäs kerta nyt toisen joukkueen paidassa. Joka kerta hieman helpompaa.

Laatikainen oli niin sanottu ”oma koira, joka puraisi”, kun hän iski kiekon tyhjiin ja napautti ratkaisevan sinetin voiton kannalta Kärpille.

Tunteita herätti myös sekin.

– Ei siinä kehdannut ihan hirveästi alkaa tuulettelemaan, kun 12 vuotta täällä kuitenkin vietetty. Pientä kunnioitusta kuitenkin siinä.

– Mutta kiva, että sai ainakin yhden maalin tälle kaudelle. Pää niin sanotusti auki, 34-vuotias puolustaja lisäsi.

Kärppien osalta kamppailun alku oli erittäin vahva ja peli lopulta hieman jo ratkesi siihen. Voiton takana oli kuitenkin paljon sitkeää puolustamista.

– Toisessa erässä Blues kuitenkin lisäsi vähän kaasua ja en tiedä pääsikö vähän yllättämään. Heillä oli tuossa vähän pidempi pelitauko, niin saattoi senkin vähän vaikuttaa siellä. Eka erä oli ihan meidän, mutta sen jälkeen tilanteet toki vähän tasoittuivat.

– Mutta puolustimme hyvin, eikä ihan hirveästi sellaisia vaarapaikkoja kuitenkaan ollut. Toki oli rankkaria ja itsekin hölmöilin yhden paikan niille, mutta Iiro (Tarkki) oli mies paikallaan ja piti meidät hyvin voitossa kiinni.

Yhteensä kahdeksas peräkkäinen voitto maistuikin hyvältä.

– Onhan se voittaminen kuitenkin tämän lajin suola. Ja se fiilis, kun ollaan taisteltu ja saadaan voitto, niin onhan se hieno.

Ilari Savonen, Espoo
Twitter: @ilarisavonen