Oman alkulohkonsa Mestarien liigassa eli CHL:ssä voittanut Kärpät onnistui saamaan positiivisen alun jatkokierroksillakin, kun sen vastustaja Vienna Capitals kaatui ensimmäisessä osaottelussa lukemin 3-1.

Kärpillä alla oli jo positiivista tuulta Liigan puolelta, kun se oli voittanut siellä viisi edellistä otteluaan. Se myös näkyi Vienna-ottelussa joukkueen päävalmentajan Lauri Marjamäen mukaan.

– Oli hyvää itseluottamusta ja muutenkin valmistauduttiin hyvin, mitä kautta tultiin hyvin peliin mukaan. Otettiin toki pari turhaa jäähyä alussa, mutta se ei haitannut suuremmin meidän pelaamista, vaan päästiin niistä huolimatta kahden maalin karkumatkalle. Toinenkin erä oli vielä hyvää, vaikka ylivoimalla jäätiin pitämään kiekkoa vähän liian paljon, kun olisi pitänyt enemmän laukausten kautta pelata. Päästiin siinä kuitenkin sitten kolmen maalin johtoon, Marjamäki kertasi kamppailun vahvoja jaksoja.

Päätöserä jätti vähän harmitusta pinnalle.

– Siinä oli paikat lyödä neljäs osuma. Oli tyhjää maalia ja kaikkea ja sitten kaveri vielä teki yhden. Hyvä tulos kuitenkin, voitto, mutta varmasti Vienna tulee olemaan vielä kovempi joukkue kotonaan. Otetaan hyvät asiat tästä mukaan ja parannetaan itsekin niissä asioissa missä pitää parantaa.

Kokonaisuudessaan Marjamäellä jäi Viennasta hyvin ”suomalainen” vaikutelma.

– Tiedettiin se, että Vienna pelaa aika sellaista kiekkoa mitä Liigassa paljon näkee. Hyvin organisoitunutta puolustuspeliä, missä viisikot eivät repeile. Ei ollut sellaista mitä Libereciä sun muuta vastaan on tässä aiemmin nähty. Tämä oli enemmän sellainen suomalainen joukkue ja painotuksella juuri joukkue.

Marjamäki on myös hyvin tyytyväinen siitä, mihin suuntaan joukkueena Kärpät on mennyt viime aikoina.

– Pelissä näkyy paljon sitä, että olemme ottaneet steppejä eteenpäin. Pystytään esimerkiksi pelaamaan hyökkäyspeliä tarkemmin ja ylipäätänsä siellä on hyviä aihioita, minkä kautta on mukava mennä eteenpäin.

Kärppäluotsilla Marjamäellä, joka toimii myös tällä kaudella Leijonien valmennusjohdossa, sekä pelaajiston puolella Julius Junttilalla ja Joonas Kemppaisella edessä on nyt Karjala-turnaukseen matkustaminen. Muulla joukkueella ohjelmassa on sopiva annos harjoittelua ja lepoa ennen ensi tiistain toista osaottelua.

– Pari päivää harjoittelua ja pari päivää lepoa, sunnuntaina sitten paltaan sorvin ääreen ja hiljalleen kohti sitä peliä. Siellä pitää kyllä olla valmis ja nämä ovat muutenkin pudotuspelejä, joissa pitää aina parantaa.

Lisää Kärppien leiristä CHL-peleissä sekä syksyllä ylipäätänsä hyvässä tikissä olleen Joonas Donskoin mietteitä luvassa SuomiKiekko-sivustolla myöhemmin.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen