Alkukaudesta hyvin ailahtelevasti pelannut Kärpät onnistui nousemaan Liigan sarjataulukossa jo toiseksi, kun se päihitti Bluesin torstaina lukemin 4-1.

Oululaisjoukkue esitti hyvin laadukkaan vierassuorituksen, minkä myös päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi.

– Meillä oli tiistaina kova peli Wienissä ja oltaisiin voitu siellä voiton jälkeen tehdä jotain kivaa, mutta ei joukkue ei tehnyt, vaan valmistauduttiin tähän ja saatiin todella upea alku. Siihen tämä myös ratkesi. Joukkue oli todella ammattimainen tänään, Marjamäki kehui SuomiKiekko-sivustolle.

– Mun mielestä Kärpät oli kauttaaltaan hyvä ja pelattiin hyvä lätkämatsi, Marjamäki tiivisti perään.

Ylipäätänsä viime aikoina oululaisjoukkue on onnistunut voittamaan pelejä jatkuvalla syötöllä. Meneillään on niin Liiga kuin CHL laskettuna kahdeksan ottelun voittoputki.

– Ja niihin 8 peliin ollaan päästetty 10 maalia. Se kertoo siitä, että me puolustetaan todella sitoutuneesti. Vastustajan valmentajakin nyt sanoi, että ei sinne pääse sinne maalille. Silloin siinä on hyvää viisikkopuolustamista ja kun sitä tehdään, niin silloin kaikki ovat lähellä ja voidaan myös hyökätä hyvin. Silloin se hyökkäyspelikin näyttää helpommalta.

– Tietenkin tarvitsee sanoa, että nyt Iiro Tarkki palasi tänne ensimmäistä kertaa sitten 2011 kevään viimeisen finaalin jälkeen. Ja pelasi kyllä upean pelin, Marjamäki kehaisi.

Oululaisjoukkue tekikin Bluesia vastaan muutaman erittäin upean maalin. Taustalla näkyy yksinkertainen syy.

– Itseluottamustaso. Kun oli seitsemän ottelua voittanut putkeen, niin sitten se näky tuollaisina asioina, että esimerkiksi ei meinata millään luopua kiekosta sun muuta.

Syksy on ollut Kärpiltä hyvin kiireinen ja oikeastaan vasta nyt joukkue pääsee lepäämään hetkeksi. Marjamäki myös puhui avoimesti otteluruuhkasta.

– 50 päivään oli 23 peliä ja välipäivät siihen vielä matkustettiin. Eli tavallaan 50 päivään pelattiin joka toinen päivä, mikä kyllä näkyi meidän pelaamisessa. Ehdittiin tuossa toki käydä pitkää palaveria ja joukkue tajusi itsekin, että nyt ei hommat mene niin kuin halutaan.

– Mutta välillä pitää mennä vähän huonommin, että voi mennä hyvin. Kertoo kuitenkin joukkueesta, että kolmen pelin tappioputkesta käännetään kurssi, voitetaan maalin pelejä ja silloin ollaan myös oikealla tiellä.

– Ja jos se pelinrakenne meillä pysyy tuollaisena, niin kyllä me joka ilta myös taistellaan voitosta, Marjamäki sanoi kääntäen katseet jo tulevaan.

Ilari Savonen, Espoo
Twitter: @ilarisavonen