Leijonien osalta maajoukkuekausi lähti liikkeelle Karjala-turnauksen ottelulla Tshekkiä vastaan, mistä irtosi heti voitto uudelle päävalmentajalle Kari Jaloselle.

Leijonat oli parempi lukemin 2-1.

Vielä hieman tasapaksuksi jääneessä ensimmäisessä erässä Leijonat 1-0-johtoon vei Jarkko Immonen ylivoimamaalilla. Maalin oivallisen maskin teki KHL:ssä kovia tehoja takonut Antti Pihlström.

Toisessa erässä hyvin nimettömällä joukkueella liikkeellä oleva Tshekki sai pelistä otetta ja pääsi myös ensin rinnalle. Lukemat 1-1 syntyivät TPS-pelaaja Radek Smolenakin mailasta. Maaliin syöttöpisteen nappasi KalPan laituri Tomas Kubalik.

Hieman myöhemmin Leijonat johtoon vei Olli Palola, joka pääsi tinttaamaan kiekon pussiin Ilari Filppulan näyttävästä esityöstä.

Kolmannessa erässä Hartwall Arenalla ei enää maaleja nähty.

Leijonien osalta turnaus jatkuu lauantaina, kun vastassa on Venäjä. Tshekki puolestaan kohtaa silloin Ruotsin.