Jääkiekkomaailman seuratuin jääkiekkojuniori Connor McDavid, 17, sai koko Kanadan sekaisin tappelemalla tiistaina Ontarion junioriliigan ottelussa. Tappelu itsessään jo ylitti uutiskynnyksen, mutta lopullinen kaaos saatiin aikaan, kun selvisi, että superlahjakkuuden pikkurilli murtui tappelussa.

Nyt Lake Erie Ottersia Ontariossa edustava McDavid on viidestä kuuteen viikkoa sivussa sormea parannelleesaan. Kuumin spekulaatio jääkiekon emämaassa onkin nyt, ehtiikö McDavid tervehtyä tapaninpäivänä alkaviin nuorten MM-kisoihin, jotka pelataan Montrealissa ja Torontossa.

Luultavasti McDavid on pelikunnossa kisojen alkaessa, mutta jos ei ole Kanada aikoo pitää paikkaa joukkueensa ykköstähdelle auki.

Nuorten MM-kisoissa joukkueiden on ilmoitettava kokoonpanonsa 24 tuntia ennen ensimmäistä otteluaan. McDavidin pelastaa kuitenkin tiukassa tilanteessa sääntö, jonka mukaan joukkueet saavat pitää yhtä paikkaa auki ja täyttää sen halutessaan missä tahansa vaiheessa turnausta.

– Meillä on paljon hyviä pelaajia täällä, mutta Connor on erikoistapaus. Haluamme sataprosenttisesti McDavidin kisoihin ja teemme kaikkemme, että se tapahtuu, Hockey Canadan maajoukkuetoiminnan varapresidentti Scott Salmond kiirehti keskiviikkona lausumaan.

Salmond myös ampui samantien alas spekulaatiot joiden mukaan Connor McDavidiä ei voisi ottaa joukkueeseen puolikuntoisena usean viikon tauon jälkeen. Ennen loukkaantumistaan McDavid oli OHL:ssä 170 tehopisteen vauhdissa.

– Meidän täytyy katsoa, miltä hänen mailan- ja kiekonkäsittely näyttää, mutta hän on erityinen pelaaja enkä näe tilannetta, missä häntä ei laitettaisi kokoonpanoomme.

Sekä Kanadan nuorten maajoukkueen että McDavidin seurajoukkueen, Lake Erien, johtoryhmissä ilmapiiri oli keskiviikkona optimistinen.

– Connorin paluu olisi kanadalaisille jääkiekkofaneille paras mahdollinen joululahja, Salmond hymyili.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala