Liuku vastustajan maalivahtia päin ja typerän hyökkäyspään jäähy.

Avausvaihto ei vielä kovin hyvää kuvaa antanut, kun Petteri Wirtanen teki debyyttinsä torstaina Jokerit-nutussa.

Sen jälkeen tilanne kuitenkin muuttui. Itsekin omaa ”yli-innokasta kohnotusta” jälkikäteen naureskellut Wirtanen oli heti avauspelissään helsinkiläisten parhaimmistoa, kun SKA:n ykköstykit jäivät ilman tehoja 3-1-päättyneessä voitossa.

– Luulen, että Petteri Wirtanen tulee olemaan meille vielä merkittävä pelaaja, päävalmentaja Erkka Westerlund hehkutti.

Myös tuore vahvistus oli itse tyytyväinen iltaan.

– Oli kyllä nasta pelata. Ei olisi voinut toivoa enää parempaa paikkaa pelata ensimmäinen ottelu – huippupeli, täysi tupa ja vielä vahva peli meiltä, Wirtanen summasi SuomiKiekko-sivustolle hymy suupielillään.

Samalla monipuolinen hyökkääjä sai myös oman maalihanansa auki iskiessä Jokereiden toisen osuman nopean vastaiskun päätteeksi.

– Pääsin melkein suoraan vaihdosta iskemään. Kyllähän se nostaa heti itseluottamusta ja antaa lisäbuustia pelaamiseen, Wirtanen analysoi.

Sipuli hajosi

SKA:n tähdet jäivät lopulta varsin vaisuiksi Helsingin illassa. Tämän myös Jokerisentteri myönsi.

– He elää niin vahvasti siitä ylivoimasta. Kun saatiin se tapettua heti alkuun, heidän huumori meni vähän nurin. Ja 3-0-tilanteessa alkoi mennä jo sipuli muutenkin.

Wirtasella itsellään oli iso rooli myös alivoimalla, mikä nollasi SKA:n paikat nousta peliin mukaan.

– Katsottiin se aika tarkkaan. Tietysti he pystyivät liikuttamaan kiekkoa aika hyvin joka puolelle, mutta otettiin ne vaarallisimmat suorat laukaukset pois. Se auttoi, Wirtanen kiteytti.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo

Tuoreet sarjataulukot ja kaikki KHL-uutiset löydät ERIKOISSIVULTAMME!