Jokereiden tolppien välissä alkukaudella hieman vaikeuksien keskellä vielä tarponut Henrik Karlsson on ollut todella tiukassa iskussa viime aikoina.

Sama meno jatkui myös Karjala-turnauksessa sekä sen jälkeisessä ottelussa Dinamo Minskiä vastaan, missä Karlsson oli itse varmuus päästäen taaksensa vain yhden kiekon.

Vaikka mies itse ei lähtenyt kehuskelemaan omaa suoritusta, paistoi kaiken keskeltä kuitenkin aito iloisuus.

– Peilaan sen aina niin, että olen iloinen, jos voitamme pelejä. Mutta kyllä se on myönnettävä, että nyt tuntui hyvältä torjua ja jos päästää vain yhden maalin, niin silloin yleensä on mahdollisuus voittaa peli. Puolustaminen oli hyvää edessä ja onnistuimme iskemään kolme maalia siihen päälle. Iloinen voi olla, Karlsson sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Nämä eivät kuitenkaan ole helppoja pelejä, missä saisi koko ajan vain paikkoja. Ja jos painopiste on toisessa päässä, niin yhtäkkiä toinen kuitenkin hyökkää terävästi vastaan. Keskittyminen pitää pystyä pitämään erittäin korkealla koko ajan, Karlsson jatkoi.

Kehuja ruotsalaismaalivahdin suoritukselle tuli valmennusjohdon puolelta Erkka Westerlundilta.

– Hänellä on ollut jo pidemmän aikaa hyvä vaihe päällä. Se on tietenkin meidän kannalta hieno juttu. (Riku) Helenius vielä siellä taustalla tekee hyvin töitä, niin siinä mielessä maalivahtien suhteen tilanne näyttää erittäin hyvältä.

Aivan suoraan ykkösmaalivahdiksi Westerlund ei lähtenyt Karlssonia nimeämään, vaikka viime aikojen meno kyseistä asetelmaa luokin vireille.

– En tiedä kuinka paljon tarvitsee pelata, että voidaan nimetä ykkösvahdiksi, mutta hän on kyllä esiintynyt nyt hyvin.

– Mutta kyllä me käytämme molempia maalivahteja jatkossakin, Westerlund lisäsi.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen